AKP görüşmeleri 25 Aralık Pazar günü tamamlamayı planlıyor

AKP, 20 Aralık’ta Anayasa Komisyonu'nda ele alınacak Başkanlık sistemini içeren Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerini hafta sonuna kadar bitirmeyi hedefliyor

Abone ol

AKP'li kurmaylar referanduma 28 Mart veya 2 Nisan'da gidilebileceğini belirtiyor. Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop da daraltılmış seçim sistemini hedeflediklerini söyledi.

Başkanlık teklifi salı günü Anaya Komisyonu'na geliyor. AKP ise takvim için hesap üstüne hesap yapıyor.

Hükümet, Komisyon görüşmelerini en geç 25 Aralık Pazar günü tamamlamayı planlıyor. Bir diğer hesapta Genel Kurul'un yılbaşından önce tatile girmesi.

Süreç AKP'nin istediği gibi gitmesi durumunda teklif 3 Ocak'ta Genel Kurul'da görüşülecek, oylama yapılacak.

AKP'li kurmaylar, 28 Mart ya da 2 Nisan'da halk oylamasının yapılabileceğini ifade ediyor.

Haber Türk gazetesine konuşan Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop da değişiklik teklifinin kabul edilmesi durumunda seçim sisteminin değişeceğini söyledi.

Özellikle daraltılmış bölge seçim sisteminin düşünülmesi gerektiğini belirten Şentop, "Dar bölgede olabilir, ona da bir itirazım yok" dedi. Daraltılmış bölge seçim sistemi uygulaması, Türkiye için daha fazla seçim bölgesi demek.

Teklife karşı muhalefete hazırlanan CHP ise yol haritasını belirlemek için 17 Aralık Cumartesi günü Parti Meclisi ve kapalı grup toplantısı yapacak.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da yarın bu ilçelere elektrik verilemeyecek Gündem Malatya Valisi Mustafa Toprak adına 'okullar tatil' twiti atıldı Gündem TGB, Almanya'yı uyardı: Şu 5 şeyi derhal yapın Gündem Beki İkala Erikli'nin ölümünde sır perdesi aralanıyor! Gündem