İran’ın Türk kökenli büyük şairi Şehriyar, ölümünün 29'uncu yıldönümünde anıldı

Çağdaş İran şiirinin Türk kökenli usta kalemi, Muhammed Hüseyin Şehriyar ölümünün 29’uncu yıldönümünde İran’da anıldı. Anma törenine çok sayıda akademisyen, sanatçı ve edebiyatçı katıldı. Büyük şairi Ulusal Kanal'a anlatan Şehriyar Kurumu Başkanı Dr. Asgari Ferdi, Şehriyar’ın Türk dilini ustalıkla kullanarak büyük bir coğrafyanın sesi olduğunu söyledi.

Abone ol

İran'ın Türk kökenli büyük şairi Muhammed Hüseyin Şehriyar ölümününün 29. yıldönümünde İran’ın başkenti Tahran’da anıldı.

Anma törenine Kültür ve İrşad Bakanı Ali Cenneti, Enerji Bakanı Hamit Çitçiyan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda akademisyen, sanatçı ve edebiyatçı katıldı.

Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte şairin kaleminden çıkan eserler okundu.

Şehriyar’ın şiirlerinden bestelenen Türkçe ve Farsça şarkılar Tahran Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildi.

Usta Şairi Ulusal Kanal’a anlatan İran Şehriyar Kurumu Başkanı Dr. Asgari Ferdi, Şehriyar’ın şiirlerinde Türkçeyi bütünleştirici bir ustalıkla kullandığına dikkat çekti.

İran’ın Milli Şairi ünvanını taşıyan Şehriyar, Türk dünyasının en güçlü şairleri arasında sayılıyor.

Haber-Kamera: Yakup Aslan / İran

ulusalkanal.com.tr

Suriye Devlet Başkanı Esad'dan Deyr ez Zor açıklaması Dünya ABD her yerde bu adamı arıyor Dünya ABD'de tren istasyonu yakınında patlama Dünya Brüksel Belediyesi PKK yandaşlarının etkinliğini iptal etti Dünya