S-400 sistemleri ile ilgili Fransa'dan bir açıklama geldi

S-400 sistemleri ile ilgili Fransa'dan bir açıklama geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü "Türkiye'nin Rusya'dan savunma sistemleri alması NATO ülkelerinin üzerinde yorum yapacağı bir durum değildir." dedi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de benzer bir açıklama yaptı.

Abone ol

Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 füze sistemi ile ilgili batı dünyasından yeni açıklamalar geldi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü düzenlediği basın toplantısında "Türkiye'nin bu askeri ekipmanları alması bağımsız bir seçim. NATO ülkelerinin üzerinde yorum yapacağı bir durum değil." ifadelerini kullandı.

Sözcü, NATO'daki müttefiklerinin, bölgesindeki güvenlik tehditleri ile mücadelesinde Türkiye'yi güçlü bir şekilde desteklediğini, 2013'ten bu yana, Türkiye'nin talebi doğrultusunda ülkenin doğusunda füze savunma sistemleri konuşlandırıldığını da hatırlattı.

Fransa'nın ardından benzer bir açıklama da NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den geldi. Stoltenberg "NATO üyeleri hangi ekipmanı alacaklarına kendileri karar verir” dedi.

ABD "NATO üyesi ülkelerin NATO sistemleriyle uyumlu askeri malzeme kullanmaları önemli." açıklaması yaparak S-400 alımına tepki göstermişti.

ulusal.com.tr

Belçika'dan skandal PKK kararı! Dünya Barzani'nin ofisinden açıklama: Alternatifler değerlendirilecek Dünya "PKK/PYD etnik temizlik yapıyor" Dünya Siyaset Bilimci Abdullah Dayo'dan Ulusal Kanal'a Arakan'daki olaylar hakkında özel açıklamalar Dünya