Öğretmenlerin yüzde 62'sinin psikolojik sorunları var

Eğitim-İş sendikasının yaptırdığı anket öğretmenlerin mutsuz ve umutsuz bir yaşam sürdüğünü ortaya koydu. Araştırmaya göre öğretmenlerin yüzde 82’si çocuklarının gıda, yüzde 84’ü kıyafet, yüzde 88’i eğitim ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Yüzde 62’si de psikolojik sorun yaşıyor.

Abone ol

Türkiye'de öğretmenler mutsuz bir yaşam sürüyor. Gelir yetersizliği öğretmenleri bunalıma sokuyor. Bu tespitler Eğitim-İş Sendikası'nın 24 ilde 833 öğretmen ile yüz yüze görüşerek yaptığı anket sonuçlarından çıktı.

Araştırmaya göre öğretmenlerin yüzde 89’u mesleğinden elde ettiği geliri yetersiz buluyor. Raporda 15 yıllık deneyimli bir öğretmenin yoksulluk sınırının neredeyse yarısı kadar olan 2 bin 478 TL maaş aldığına dikkat çekildi. Toplumdaki saygınlığının azaldığını düşünen öğretmenlerin yüzde 79’u bu durumun mesleki verimini düşürdüğünü belirtiyor.

Öğretmenlerin yüzde 82’si kazandığı parayla çocuklarının gıda, yüzde 84’ü kılık-kıyafet, yüzde 88’i ise eğitim ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamadığını bildirdi. Eğitimcilerin yüzde 79’u çocuklarının tam olarak dengeli beslenemediğini kaydetti.

Ekonomik zorluklar nedeniyle 100 öğretmenden 62’si psikolojik sorunlar yaşıyor. Öğretmenlerin yüzde 61’i daha çok para kazanacağı bir iş bulması halinde mesleğini bırakmaya hazır.

Öğretmenlerin yüzde 75’i de öğrencilerine örnek olabilecek şekilde giyinemediğini düşünüyor.

ulusalkanal.com.tr

Hastanede öldürülen doktor gözyaşlarıyla uğurlandı Sağlık TEOG'da yeni kurallara dikkat Sağlık Uzmanlar uyarıyor! Sigarayı derhal bırakın Sağlık Tavuk etinde arsenik var mı? Sağlık