Milli Savunma Bakanlığı: İdlib'de 5 asker şehit oldu

İdlib'te 5 Türk askeri şehit oldu, 5 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'den gelen saldırıya karşılık verildiğini, çok sayıda hedefin imha edildiğini açıkladı. Türkiye gözlem noktalarına askeri takviyeye devam ederken, Suriye birlikleri Halep'e yaklaştı.

Abone ol

Türk ordusunun Rusya'nın bilgisi dahilinde oluşturduğu Taftanaz'taki yeni gözlem noktasına topçu ateşi açıldı. 5 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı, olayı teyit etti. Açıklamada, "Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

Saldırıya meşru müdafa kapsamında karşılık verildi. Tespit edilen hedefler yoğun şekilde ateş altına alındı. Taftanaz bölgesinde şiddetli çatışmalar sürüyor.

Saldırıdan kısa bir süre sonra yaralı askerler hemen güvenli hat üzerinden Hatay'a sevk edildi. Şehitler ve yaralı askerler, askeri helikopterlerle Hatay merkezdeki askeri üsse götürüldü.

Yaklaşık bir haftadır Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlip Kent merkezi etrafında konuşlanıyor. İdlib merkezine özel askeri birlikler gönderildi. 1300 araçlık bir konvoy İdlib'e ulaştı.

Geçici üs bölgeleri ile sayısı 17'yi bulan gözlem noktaları etrafında da güvenlik önlemleri arttırılıyor, yüklü bir takviye yapılıyor.

Hatay'daki birliklerden gözlem noktalarına füze rampası, tank, mühimmat ve paletli zırhlı personel taşıyıcısı sevk edildi.

Bazı noktalarda Türk ordusu ve Suriye ordusu arasındaki mesafe kısaldı.

4 milyona yakın insanın bulunduğu bölgeden olası bir göç durumuna karşı da TSK tetikte.

Soçi mutabakatı kapsamında Suriye ordusu Hama'dan Halep'e uzanan M5 otoyolu üzerinde ilerliyor. Birlikler bu hat üzerinde Halep'in güney kırsalına ulaştı.

ulusal.com.tr

Ekrem İmamoğlu açıkladı! Yeşim Meltem Şişli istifa etti Gündem 'Kargo ile bulaşır' iddialarına yanıt Gündem İran'dan İdlib açıklaması: Arabulucu olmaya hazır Gündem İzmir’de evlat nöbeti Gündem