Kurbanlık et saklama koşulları
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi işin uzmanlarından uyarılar geldi. Bu kez kurban kesimi sonrasında etin ne şekilde buzdolabına yerleştirilmesi gerektiğiyle ilgili uyarı vardı. Çünkü üreticilerine göre yanlış saklama nedeniyle etin yüzde 30'u çöpe gidiyor.
Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurban etinin nasıl saklanacağı konusunda uzmanlardan uyarı var. Çünkü doğru saklanmayan etin yüzde 30'u çöpe gidiyor.
Kurban kesimi yapıldı. Eti parçalanmış şekilde poşetler veya kolilerde teslim aldık. Eve getirdik. İlk önce ne yapmalıyız?
Bundan sonraki aşamada buzdolabının hazır hale getirilmesi gerekiyor. Bunun için de meyve ve sebzeler alınıp başka bir yere bırakılıyor. Sonra da en az 3 saat dinlendirilen et artık raflara yerleştiriliyor.
Antalya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Ayhan, etin nasıl saklanması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. "İlk gün kıyma ve kuşbaşı yaptırmak için kasapların yolunu tutmayalım" diye de uyardı.
Ayhan, kıyma ve kuşbaşı eti de doğru saklamanın önemli olduğunu belirtti.
ulusal.com.tr