Kurbanlık et saklama koşulları

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi işin uzmanlarından uyarılar geldi. Bu kez kurban kesimi sonrasında etin ne şekilde buzdolabına yerleştirilmesi gerektiğiyle ilgili uyarı vardı. Çünkü üreticilerine göre yanlış saklama nedeniyle etin yüzde 30'u çöpe gidiyor.

Abone ol

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurban etinin nasıl saklanacağı konusunda uzmanlardan uyarı var. Çünkü doğru saklanmayan etin yüzde 30'u çöpe gidiyor.

Kurban kesimi yapıldı. Eti parçalanmış şekilde poşetler veya kolilerde teslim aldık. Eve getirdik. İlk önce ne yapmalıyız?

Bundan sonraki aşamada buzdolabının hazır hale getirilmesi gerekiyor. Bunun için de meyve ve sebzeler alınıp başka bir yere bırakılıyor. Sonra da en az 3 saat dinlendirilen et artık raflara yerleştiriliyor.

Antalya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Ayhan, etin nasıl saklanması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. "İlk gün kıyma ve kuşbaşı yaptırmak için kasapların yolunu tutmayalım" diye de uyardı.

Ayhan, kıyma ve kuşbaşı eti de doğru saklamanın önemli olduğunu belirtti.

ulusal.com.tr

Van Gölü'ndeki faciada can kaybı 56'ya yükseldi Gündem TTK Başkanı Yaramış darbeciler hakkında yaptığı açıklamanın ardından özür diledi: "Yanlış kelime kullandım" Gündem Yargıda adli tatil yarın başlıyor Gündem Sağlık Bakanı Koca en çok ve en az vaka görülen illeri açıkladı Gündem