Aydınlık, 30 yıllık arşivinden FETÖ'nün röntgenini çıkardı

Aydınlık Gazetesi, 30 yıllık arşivinden Amerika'nın Türkiye'deki gladyo örgütlenmesi Fethullahçı Terör Örgütü'nün röntgenini çekti. Fethullah Terör Örgütü'nü 1 Mart 1987'de ilk kez 2000'e Doğru'da Aydınlıkçılar yazdı. 10 Ocak 1988'de 2000'e Doğru, orduyu uyardı, dergi "Fethullahçılara Dikkat" kapağı ile çıktı. 80'lerden 2016'ya F tipi örgütü yazan Aydınlık Gazetesi, arşivindeki özel haberleri, güncel çarpıcı röportajların yer aldığı Aydınlık Özel Eki'nde topladı.

Abone ol

Aydınlık Gazetesi, 30 yıllık arşivinde yer alan bütün FETÖ haberlerini 30 sayfalık özel bir ekte topladı.

Türkiye'de FETÖ'yü ilk yazanlar Aydınlıkçılar'dı. Örgütle ile ilgili ilk haber, ilk kez 1987 tarihli 2000'e Doğru Dergisi'nde yazıldı.

90 yıllık tarihi boyunca Amerikan emperyalizmi ile mücadele eden Aydınlık Gazetesi, bugün çok özel bir ekle okurları ile buluştu.

1987 yılında Işık Evleri'nde kalan çocukların röportajlarından oluşan "Gençliğe örülen ağ" haberi ile FETÖ'yü yazmaya başlayan 2000'e Doğru, örgütün orduya sızdığı bilgisine ulaştı.

1988 yılında Orduyu uyaran 2000'e Doğru, "Fetullahçılara dikkat!" kapağı ile çıktı. Türkiye'nin NATO'ya girmesi ile orduya sızan Fethullahçı Terör Örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ABD'nin Irak işgaline karşı aldığı tutumla yönünü emniyete çevirdi.

Fetullah'ın Emniyeti ele geçirdiğini de ilk kez 10 Ocak 1999'da Aydınlık Dergisi yazdı. Necip Hablemitoğlu, Danıştay Saldırısı, Rahip Santoro, Hrant Dink ve Behçet Oktay cinayetleri ile Zirve Yayın Evi katliamlarındaki FETÖ parmağını şemalarla anlattı.

Aydınlık, FETÖ'ye vurdukça Aydınlık, Ulusal Kanal ve Vatan Partisi hedef alındı. Yurtsever kuvvetler Silivri cezaevlerine konularak susturulmak istendi.

Aydınlık, 2011 yılında, "Fetullahçı Çete Dağıtılacak" başlığı ile Amerikancı Gladyo'ya meydan okundu. Siliviri duvarlarını yıktı ve bugün onların hapsedildiği hücrelere FETÖ'cüler girdi.

30 yıllık mücadelenin basamak basamak anlatıldğı Aydınlık Özel Eki, bugün bayilerde yerini aldı.

FETÖ'nün röntgeninin çekildiği özel ekte Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMMAnaysa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Emekli Korgeneral Engin Alan, Emekli Tümaamiral Soner Polat, Ergenekon Mahkemesi İlk Başkanı Köksal Şengün, İşadamı Bedrettin Dalan, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı röportajlarıyla FETÖ'nün Türkiye'de nasıl örgütlendiği tek tek anlatıldı.

ulusalkanal.com.tr

Ali Özgündüz: Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yakalandı Gündem Darbeci Gökhan Sönmezateş'in bu görevleri FETÖ-PKK ilişkisini gün yüzüne çıkardı Gündem 11 havalimanına yerden havaya roket atan sistemler kuruluyor Gündem ''Kaçmam'' dedi duruşma salonundan koşarak kaçmaya çalıştı Gündem