Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı Hattı kuruldu

Salgın tedbirleri kapsamında uzun süredir evde olan vatandaşlar için Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı Hattı kuruldu. Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği uygulamada vatandaşlar diyetisyenler tarafından bilgilendiriliyor.

Abone ol

Evde kalan yurttaşlar için beslenme hattı hayata geçirildi.

Kovid-19 salgını nedeniyle yurttaşlar uzun süredir evde vakit geçirmek zorunda kaldı. Sağlıksız beslenme ve hareketsizliğin önüne geçebilmek için Sağlık Bakanlığı da duruma el attı.

Bakanlık, pandemi nedeniyle evde kalan vatandaşların beslenmelerine yardımcı olmak için “Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı Hattı” kurdu. 56 şehirde il sağlık müdürlükleri bünyesinde aktif olan hat için vatandaşların bulundukları ilin halk sağlığı web sitesine girmesi gerekiyor. Ardından “beslenme danışmanlığı hattı” bölümünden görevli uygun diyetisyen hekime telefonla ulaşıp, sorunlarını anlatabilecek.

Bakanlığın Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Daire Başkanlığı’ndan diyetisyen Nermin Çelikay, vatandaşlardan gelen başvuruları aktardı. Çelikay, kabızlık konusunda çok fazla şikâyet alındığını belirtti. Bunun sebebinin de yeme-içme değişikliği ve hareketsizlik olduğunu kaydetti.

20 yaş altı gençlerin ise abur cubura yüklendiği öğrenildi. Çelikay bu konuda anne ve babalara büyük görev düştüğünü bildirdi. Sebze ve meyvenin sofralarda her zaman olması gerektiği ifade edildi. Çelikay, “Kuru meyve, ceviz, fındık gibi sağlıklı atıştırmalıkların tüketilmesini öneriyoruz” dedi.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanı Koca'dan yeni uyarı: 1,5 metre sosyal mesafe kuralına mutlaka uyun Sağlık Sınıfların ikiye bölünmesi çözüm mü? Sağlık Kronik kalp hastalarına uyarı Sağlık Hatay'da cerrahi ve N95 tipi maske makinesi üretildi Sağlık