İntifada'nın ilk adımı

Abone ol

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, halefi Erdoğan'la yaşadığı "Türk Tipi Başkanlık Sistemi" tartışmasına, bir süredir sessizliğini koruyan Hayrünnisa Gül de katıldı. Hayrunisa Gül, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki "Türkiye ve Başkanlık Sistemi" dersine girdi. Derste ise; Türkiye'ye özgü başkanlık sisteminin "neden olamayacağı" anlatıldı.

Çankaya köşkündeki devir teslim töreninde söylediği sözlerle gündeme gelmişti Hayrunisa Gül… "Bizi çok üzdüler. Turnusol döneminden geçiyoruz. Herkesin ne olduğu ortaya çıkıyor. Ben her şeyi biliyorum. Asıl intifadayı ben başlatacağım." demişti.

Hayrünnisa Gül bir süredir koruduğu sessizliğini, Boğaziçi Üniversitesi'nde "Türk tipi Başkanlık sisteminin" tartışıldığı derse girerek bozdu. Verdiği mesaj son derece açık ve netti.

Derse katılanlar arasında, eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski CHP milletvekili Zeynep Damla Gürel, eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabih Tansal ile iş dünyasından isimler vardı.

Dersi veren eski rektör Prof. Dr. Üstün Ergüder'di. Türkiye'ye özgü bir başkanlık sisteminin neden olamayacağını anlattı. Hürriyet'in haberine göre Türkiye'deki başkanlık sistemi tartışmalarını çok sığ bulduğunu belirten Ergüder, "Düşünce özgürlüğü ve demokrasi" vurgusu yaptı.

Ergüder "Türkiye'ye başkanlık sistemi gelmeli mi?" sorusuna "Bize has bir başkanlık sistemi olacaksa olmasın daha iyi" yanıtını verdi.

Abdullah Gül, halefi Erdoğan'ın her konuşmasında ısrarla dile getirdiği 'Türk Tipi başkanlıkla' ilgili görüşlerini açıklamıştı.

Erdoğan ise isim vermeden selefi Gül'e yanıt vermişti.

Hayrunisa Gül de katıldığı "Türk Tipi Başkanlık neden olmaz" dersiyle hem suskunluğunu bozmuş oldu, hem intifadanın ilk adımını atmış oldu.

ulusalkanal.com.tr

İzmir'de ön seçime girecek! Gündem Aselsan Genel Müdürü intiharlarla ilgili ilk kez konuştu Gündem Bakan Eroğlu, sularımızdan elini çek artık! Gündem Çanakkale'de 1915 metrelik bayrak açıldı Gündem