Adana Emniyeti'nde F-Tipi örgüte operasyon

Abone ol

Adana’da Emniyet Müdürlüğü’nde F-tipi polislere yönelik başlatıldı. Gece yarısı başlatılan operasyon kapsamında 13 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yakalama kararı çıkarılan polisler arasında 2 emniyet müdür yardımcısı ve 4 şube müdürü yer alıyor. Cemaatçi polislere yönelik operasyonun konusu “dinlemelerin arşivlenmesi ve kayıtların servis edilmesi”.

Gözaltına alınan polislere "kişisel verileri usulsüz ele geçirmek", "yok edilmesi gereken verileri yok etmemek", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" ve "resmi belgede sahtecilik”le suçlanıyor.

Operasyonun Terörle Mücadele Şube merkezli olduğunu öğrenilen operasyonda şu ana kadar 10 polisin gözaltına alındığı belirtildi.

Adana Sulh Ceza Hakimliği’nin yakalama, gözaltı ve arama kararı verdiği isimler:

Emniyet Müdür Yardımcı H.D, Emniyet Müdür Yardımcısı E.Y, Şube Müdürü Y.Z.T, Şube Müdürü M.K, Şube Müdürü S.K, Şube Müdürü İ.S, Emniyet Amiri M.R.K, Başkomiser F.İ, Komiser Yardımcısı Y.E. ve polis memurları A.Ö, N.A, S.A. ile C.B.

Anadolu Ajansı Diyarbakır, İstanbul, Kayseri, Konya ve Şanlıurfa'da gözaltı ve arama işlemleri için çalışma başlatıldığını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

İstanbullulara kötü haber! Gündem PKK o cinayeti üstlendi! Gündem “Askeri Casusluk“ davasında esaretleri devam eden aileler yaşadıklarını Ulusal Kanal'a anlattı Gündem CKD'den vekillere çağrı Gündem