İzmir Uluslararası Mizah Festivali'ndeki skandal söyleşi iptal edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün düzenlenmesi planlanan ''Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah'' etkinlik, İzmir Valiliği tarafından iptal edildi. Etkinlik Türk ve İslam karşıtı isimleri ağırlayacak olması nedeniyle sosyal medyada tepki çekmişti.

Abone ol

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ''Uluslararası İzmir Mizah Festivali'' kapsamındaki ''Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah'' etkinliğinin iptal edildiğini bildirdi. Köşger açıklamayı dün akşam saatlerinde kişisel Twitter adresinden yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesince bugün düzenleneceği duyurulan etkinlik, Türk ve İslam karşıtı isimleri ağırlayacak olması tepkilere neden olmuştu.

Bu kapsamda bir vatandaş da Twitter hesabından söz konusu etkinliğin yer aldığı görselle birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İzmir Valisi Köşger'i etiketleyerek, ''Sayın İzmir Valim bu rezalete her halde yarın izin vermezsiniz diye düşündüm. Bu İslam düşmanı Peygamber Efendimizin düşmanına konuşmasına asla izin vermeyin Sayın Valim aman.'' paylaşımında bulundu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kendisinin de etiketlendiği paylaşıma cevap vererek, ''Bu toplantı iptal edilmiştir.'' diyerek etkinliğin iptalini duyurdu. Köşger'in söz konusu paylaşımı çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından da beğenildi.

Etkinliğe, geçtiğimiz aylarda Türk ve İslam karşıtı karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisinden karikatüristlerin katılacağı iddia edilmişti

Batman'da fıstık üretimi Yurt Yılbaşı büyük ikramiyesi 100 milyon lira: Eminönü'ndeki bilet bayisinin önünde kuyruk oluştu Yurt İstanbul'da toplu taşımaya zam Yurt Denizli'de fotoğraflarla ''Tarım ve İnsan'' sergisi açıldı Yurt