Enver Altaylı hakkındaki FETÖ davasında son sözler

CIA ile irtibatlı Enver Altaylı'nın, yargılandığı davada son sözler alındı. Casusluk yapmadığını savunan sanık Altaylı, kendisini Rus istihbaratının tutuklattığını iddia etti. İddia makamını ''Rus savcısı'' sözleriyle hedef alan Altaylı, mahkeme heyetini de kararı konusunda etkilemeye çalıştı. Mahkeme heyeti, nihai kararını vermek üzere duruşmayı 8 Kasım’a erteledi.

Abone ol

Türk yargısını hedef aldı, suçsuz olduğunu savundu.

CIA ile irtibatlı eski istihbaratçı Enver Altaylı’nın da arasında bulunduğu 3 sanıklı dava 7 Ekim’de Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. İddianamede, ''FETÖ yöneticiliği, siyasi ve askeri casusluk" suçlarından Enver Altaylı için 42 yıla kadar, tutuklu sanık Mehmet Barıner için de 35 yıla kadar hapis istendi.

Esasa ilişkin savunmalarını tamamlayan sanıklara 7 Ekim’deki duruşmada son sözleri soruldu. Sanık Mehmet Barıner, hakkındaki delilleri inkar etti, beraatını istedi.

Söz alan sanık Enver Altaylı ise bilgisayarında ele geçirilen delilleri kabul etmedi. Kendisini Rus istihbaratının tutuklattığını iddia eden Altaylı, yargıyı hedef aldı. Sanık, iddia makamı için, ''Savcı beyin Türk savcısı değil Rus savcısı gibi hareket ettiğini görüyoruz'' sözlerini sarf etti.

Hakkında ceza verilmesi halinde Türk yargısının Nazi diktatörlüğünden farkı olmayacağını söyleyen Altaylı, ''Mahkum ederseniz sonu felaket olacak bir karar vereceksiniz. Mahkumiyet kararı yurt içinde, yurt dışında Türkiye'nin hukuk devleti olmadığını Stalin, Nazi mahkemelerinden farklı olmadığının ilanı olacaktır.'' dedi.

Altaylı’nın ardından tutuksuz sanık Seda Chamatzoglou’nun avukatı da müvekkili adına son sözü söyleyerek beraat talep etti.

Son sözlerin ardından mahkeme heyeti, nihai kararını vermek üzere duruşmayı 8 Kasım’a erteledi.

3600 ek gösterge bekleyenler dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi Gündem Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme Gündem Erdoğan ile Putin arasında kritik görüşme Gündem Vatan Partisi karar teklifi önerisini AK Parti'ye iletti Gündem