Fırat Kalkanı Harekatı'nda bir şehit, iki askerimiz yaralı

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 182'nci gününde terör örgütü IŞİD'e ait 113 hedef karadan ve havadan vuruldu. El Bab'daki operasyonlarda toplam 44 terörist etkisiz hale getirildi. Tuzaklanmış patlayıcıları imha çalışmaları kapsamında ise bir asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Abone ol

Kontrolün büyük ölçüde sağlandığı El Bab'ı IŞİD'den temizleme operasyonları devam ediyor.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 182'inci gününde, topçu birlikleri aralarında barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlarında olduğu 109 ayrı hedefi baskı altına aldı. Türk Savaş uçakları ise teröristlerin barınma amaçlı kullandığı 4 binayi imha etti.

Arama tarama çalışmaları kapsamında ise önceden kazılmış tünel ve dehlizlere saklanan teröristlerle çatışma çıktı. Yapılan topçu atışları ve hava harekâtlarında 15 IŞİD'li öldürüldü.

Koalisyon güçleri de düzenledikleri hava harekâtlarında 4 binayı vurdu 29 IŞİD'liyi etkisiz hâle getirdi. Operasyonlarda toplam 44 IŞİD'li öldürülmüş oldu.

Mayın ve EYP temizliği sırasında ise bir iş makinesinin EYP'ye basması sonucu bir asker şehit oldu, iki asker de yaralandı.

Bu arada olası Rakka operasyonu ile ilgili Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuştan açıklama geldi. Kurtulmuş "Önceliğimiz operasyonu doğru unsurlarla yapmak" dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP'den anayasa itirafı: 'Teşkilatlarımız iyice özümsesin, sonra sokağa çıkalım' Gündem Fatih'teki kahvehaneye silahlı saldırı: 1 kişi öldü Gündem Başbakan Yıldırım, 'evet' kararını FETÖ ve PKK üzerinden savundu Gündem Takside yeni dönem! Rengi de fiyatı da farklı Gündem