Yurt genelinde dezenfekte çalışmaları sürüyor

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından yurt genelinde yoğun dezenfekte çalışmaları başlatıldı. Başta vatandaşların ortak kullanım alanları üzere çok sayıda yer dezenfekte edildi.

Abone ol

Yurt genelinde defente çalışmaları sürüyor. Vatandaşların ortak kullanım alanları tek tek dezenfekte ediliyor.

Türkiye'nin en yoğun şehri olan megakent İstanbul'da taksi ve dolmuşlarda dezenfekte işlemi başlatıldı.

Anadolu Yakasındaki taksiciler Kadıköy İskele Meydanına giderek araçlarını dezenfekte ettiriyor.

Taksi Hakları Derneği Başkanı Osman Oruç, yeni tip koronavirüse karşı Anadolu Yakası'nda 300 taksi durağındaki 7 binin üzerinde taksiye çağrıda bulunarak dezenfekte işlemine başladıklarını belirtti.

Samsun'un Havza ilçesinde ise kaplıcaların yanı sıra Havza Huzurevi ve umuma açık yerlerde gece boyunca dezenfeksiyon işlemi yapıldı.

Süper Lig'de 26. haftanın kapanış maçında yarın Fraport TAV Antalyaspor-Demir Grup Sivaspor karşılaşmasına ev sahipliği yapacak Antalya Stadı, yeni tip koronavirüs önemleri kapsamında dezenfekte edildi.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde belediye ekipleri, toplu taşıma araçları, alışveriş merkezi, kültür merkezi, camiler ve taziye evleri gibi toplumun yoğun olarak kullandığı yerlerde hijyen çalışmaları yaptı.

Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekibi de kent merkezinde geceleri çalışmalar yapıyor.

Özel kıyafetli ve maskeli personel ile itfaiye ekipleri, otobüs durakları, kurs merkezleri, bankamatikler ve vatandaşların yoğun kullandığı ortak alanları dezenfekte ediyor.

İl Müftülüğünce virüse karşı cami, mescit, Kur'an kursları ve kütüphanelerdede dezenfekte çalışması başlatıldı.

ulusal.com.tr

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ve Nuray Nurcihan Perker gözaltına alındı Yurt Erdemli'de 2 bin dönüm tarım alanı sular altına kaldı Yurt Van'da 187 kilo 660 gram eroin ele geçirildi Yurt Son dakika haberleri... Osmaniye'de deprem (15 Mart 2020 Kandilli Rasathanesi-AFAD son depremler) Yurt