''Vatandaşın cebinden daha fazla para çıkacak''

AKP hükümeti sağlık alanında alacağı tedbirleri de açıkladı. Buna göre Katılım payları yeniden gözden geçirilecek. AKP'nin sağlıkta dönüşüm programı ile kaldırdığı sevk zinciri yeniden getirilecek.

Abone ol

AKP hükümetinin kalkınma planında sağlıkla ilgili hedefler de var.

Sağlıktaki katkı payları yeniden gözden geçirilecek.

Muayane katılım payı, İlaç katılım payı, İlaç fark ücrereti, Malzeme katılımı payı.. Görünen o ki katılım paylarının vatandaşa yansıyan faturası daha da kabaracak.

Sağlık harcamaları ile ilgili atılacak adımlardan biri de sevk zinciri konusu. AKP sağlıkta dönüşüm programı ile sevk zincirini kaldırmıştı. Şimdi ise yeniden eski uygulamaya geçmeyi planlıyor.

2016 sonuna kadar kademeli sevk zincirine geçilecek. Vatandaş önce aile hekimine gidecek, hekim gerekli görür ise hastaneye ve branşa yönlendirirecek. 'Sevk alarak hastaneye gidenlerin' muayene katılım payı düşecek sevk olmadan gidenlerin ise muayene katılım ücreti yükselecek.

2018 yılına kadar 2-12 yaş grubunda 12.5 milyon çocuğun diş kontrolü aile hekimleri aracılığıyla yapılacak. Hasta kayıtlarını aile hekimleri tutacak.

ulusalkanal.com.tr

Beklenen açıklama geldi! Gündem Mehmet Müezzinoğlu'ndan tuhaf sözler Gündem Türkiye'ye döndü Gündem Uyuşturucu ile mücadele eden TLB'ye idari para cezası Gündem