AKP ve MHP arasında af krizi

Cumhur İttifakının ortakları AKP ile MHP arasındaki af ayrışması sürüyor. Son olarak AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in "Af gündemimizde yok" açıklamasını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kendi taktirleri" sözleriyle değerlendirdiği belirtildi. AKP'den aradığı olumlu yanıtı henüz alamayan MHP'nin teklifi Meclis'e sunma konusunda ısrarcı olduğu ifade edildi.

Abone ol

Gündeme getirdiği tutuklulara af çıkartılması konusunda MHP hala AKP'den beklediği yanıtı alamadı. Buna rağmen MHP'nin af çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

1 Ekim 2018'de Meclis açıldıktan sonra MHP'nin, üzerinde çalıştığı af taslağını Meclis'e getirme konusunda ısrarcı olduğu ifade edildi. Affın referanduma gitmeden çıkması için 400, referandumlu içinse 360 vekil gerekiyor. 50 vekili bulunan MHP'nin ise tek başına af çıkartması mümkün değil.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 8 maddelik bir af taslağı üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Yıldız, "FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetlerinden" tutuklu olanların kapsam dışında olacağını söylemişti.

Bu kapsamda AKP ve diğer muhalefet partileriyle bir görüşme yapacak olan MHP, taslağın herkesin görüşüne ve tartışmasına açma fikrinde. Böylece de af için gelen taleplere diğer partilerin katkı vermekten kaçınmayacağı savunuluyor.

CHP'den bu değerlendirme gelirken AKP'den konuya ilişkin son açıklama 29 Ağustos'ta yapılmıştı. Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası konuşan Sözcü Ömer Çelik, affın gündemlerinde olmadığını belirtmişti.

AKP'nin tutumunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kendi taktirleri" sözleriyle değerlendirdiği belirtildi.

Bahçeli'nin "Af konusu toplumsal bir ihtiyaç haline geldi. Bu konuda bizim geri adım atmamız düşünülemez" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

ulusal.com.tr

Hollanda ile ilişkilerde yeni dönem Gündem Gülseren Özlü'yü kaybettik Gündem O rektörle ilgili 'Adnan Oktar' iddiası yalanlandı Gündem İyi Parti'de istifa depremi: Meral Akşener anında yanıt verdi Gündem