Yemen'de isyancılar Başkanlık Sarayı'na girdi

Yemen'de gerilim tırmandı. Husi Enserullah Hareketi militanlarının Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girdikleri ve sarayın Husilerin kontrolüne girdiği bildirildi.

Abone ol

Yemen’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı muhafızlarıyla Husi Enserullah Hareketi militanları arasında çatışma yaşandı. Reuters haber ajansı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın düştüğü ve Husilerin kontrolüne geçtiğini bildirildi.

Yemen Savunma Bakanı'na başkent Sana'da suikast girişiminde bulunulduğu ve Bakan'ın saldırıdan kurtulduğu da gelen bilgiler arasında. Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin konutunun da silahlı Husi grupların saldırısı altında olduğu bildirildi.

Yemen'deki olaylarla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tüm taraflar meşru devlet makamlarına saygıya, şiddetten kaçınmaya çağrıldı.

Yemen'de Husi militanları ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı Muhafızları arasında çatışmalar dün başlamış, 9 kişi ölmüş, 80 kişi yaralanmıştı. Çatışmaların ardından öğleden sonra taraflar arasında varılan anlaşma sonucu ateşkes sağlanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

İlk adımlar atıldı! Dünya İki ülke ticaret hacmi 20 milyar dolara çıktı Dünya Irak'ta IŞİD çatışması Dünya Operasyon için düğmeye basıldı! Dünya