Gezi'de polis kapsülü ile kafatasının 1/3'ünü yitirdi, İzmir'de DHKP-C'li iddiasıyla tutuklandı

Gezi eylemlerinde polisin gaz kapsülü ile vurduğu, kafatasının 3'te 1'ini kaybeden Ali Tonbul, DHKP-C'li olduğu iddiasıyla tutuklandı. Polis, Tonbul'u örgüt eylemlerine katılmakla suçluyor. Babası ise "Ali o gün evdeydi. Oğlum DHKP-C'li değil" diyor. Baba Mehmet Tonbul "Savcımızı şehit eden terör örgütü DHKP-C ile oğlumun hiçbir bağlantısı olamaz" dedi.

Abone ol

Gezi eylemlerinde polisin attıpı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle kafa tasının 3'te 1'ni yitiren Ali Tonbul şimdi de terör örgütü üyeliğiyle suçlanıyor.

19 Kasım'da İzmir'in Bayraklı ilçesinde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu isimler arasında lise öğrencisi Ali Tonbul da bulunuyor. Ancak Ali’nin babası Mehmet Tonbul oğlunun DHKP-C ile hiç bir bağlantısının olmadığını savundu.

Peki, Ali Tonbul DHKP C terör örgütü suçlamasıyla nasıl tutuklandı?

Baba Mehmet Tonbul "savcımızı şehit eden terör örgütü DHKP-C ile oğlumun hiçbir bağlantısı olamaz" diyerek emniyet yetkililerine seslendi.

Oğlunun bu suçlamalarla eğitiminden geri kalmasını istemeyen Mehmet Tonbul, Ali’yi vatan sevgisiyle yetiştirdiğini söyledi.

Ali Tonbul'un başından aldığı darbenin ardından yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle cezaevinde tutulması da sağlığı açısından tehlikeli.

Terör örgütleri yanımıza yaklaşmasın diyen Tonbul, oğlunun bir an önce serbest bırakılmasını istiyor.

Haber: Belma Yücel

Kamera: Erdem Özdemir

ulusalkanal.com.tr

Skandal proje! Altından AKP'li vakıf çıktı Gündem Güvenli Bölge güvenliğimizi tehdit etmesin! Gündem Hakemler kaza yaptı! Ölü ve yaralılar var Gündem CHP ve MHP'li RTÜK üyeleri F tipine kalkan oldu Gündem