Kırım bağımsızlığını ilan etti

Kırım Özerk Cumhuriyeti, bağımsızlığını ilan etti

Abone ol

Kırım'ın Rusya'ya bağlanma kararı almasıyla, Batı'dan birbiri ardına yaptırım kararları geldi.

Referanduma katılım yüzde 81 gibi yüksek bir oranda gerçekleşti. 1 milyon 200 bin kişinin sandık başına gittiği halkoylamasında, Kırımlılar'ın yüzde 97'si Rusya ile birleşmeye "evet" dedi.

Rusya'nın Avrupa'ya bir adım daha yaklaşması üzerine, hem Washington hem de Brüksel'de hareketli dakikalar yaşandı. İlk açıklama ise NATO'dan geldi. Referandumu tanımadıklarını bildiren NATO, halkoylamasının yasadışı ve gayrımeşru olduğunu, Ukrayna anayasasının da ihlal edildiğini savundu.

NATO'nun açıklamasının ardından hem Amerika'dan hem de Avrupa Birliği'nden birbiri ardında yaptırım kararları geldi.

Amerika Başkanı Barack Obama, aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki yardımcısı, Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin ve Kırım Başbakanı Sergey Aksinov'un da bulunduğu 11 kişi hakkında, Rusya'nın Kırım'a asker çıkarmasından sorumlu oldukları gerekçesiyle yaptırım kararı aldı. 11 kişinin Amerika'daki mal varlıklarının donduruldu ve seyahat yasağı getirildi.

Brüksel'de toplanan Avrupa Birliği dışişleri bakanları da 21 kişiye yaptırım uygulama kararı aldı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin sosyal paylaşım hesabında hakkında alınan yaptırım kararıyla dalga geçti. Rogozin, "Yoldaş Obama, yurt dışında hesabı ya da mülkü olmayanlara ne yapacaksın? Yoksa bunu düşünmedin mi?" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Yandaş medyanın yalanı uzun sürmedi! Dünya Kırım 'evet' dedi Dünya Hodonin Türk Şehitliğinde İstiklal Marşı Dünya NATO'ya siber saldırı Dünya