Diyarbakır'da 'Tak Puşiyi Ye Suşiyi' restoranı
DİYARBAKIRLI girişimciler Ahmet Aker ile Doğan Yaman, 'Tak puşiyi ye suşiyi' sloganıyla kentin alışılmış kebap ve et yemekleri tadının dışına çıkarak, 'suşi'nin de aralarında bulunduğu dünya mutfağından 120 çeşit yemeğin yapıldığı restoranı açtı. Günlük en az 30 porsiyon 'suşi'nin tüketildiği restoranda Diyarbakırlılar büyük ilgi göstermesi, işletmecileri bile şaşırttı.
DİYARBAKIRLI girişimciler Ahmet Aker ile Doğan Yaman, 'Tak puşiyi ye suşiyi' sloganıyla kentin alışılmış kebap ve et yemekleri tadının dışına çıkarak, 'suşi'nin de aralarında bulunduğu dünya mutfağından 120 çeşit yemeğin yapıldığı restoranı açtı. Günlük en az 30 porsiyon 'suşi'nin tüketildiği restoranda Diyarbakırlılar büyük ilgi göstermesi, işletmecileri bile şaşırttı.
Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte, bölgeki hayat farklılaşmaya devam ederken, Diyarbakırlı iki arkadaş, yeni bir girişim başlattı. Girişimci arkadaşlar Doğan Yaman ve Ahmet Aker, Uzakdoğu yemeği olan 'suşi'nin de servis edilduği restoranı açtı. Merkez Kayapınar İlçesi'nde dünya mutfağından 120 çeşit yemeğin servis edildiği restoran için Aker ve Yaman, özellikle Uzakdoğu ve dünya mutfağı konusunda deneyimli aşçı olan şef Veli Aslan'ı Marmaris'ten Diyarbakır'a getirerek suşi servisine başladı.
SUŞİ, CİGER KEBABINA RAKİP OLDU
Bölge halkının alışılmış tadı olan ciğer ve diğer et yemeklerinin dışında farklı tatlar arayan müşterilerin uğrak yeri haline gelen restoran günlük en az 30 porsiyon suşi servisi yapıyor.
Girişimcilerden Doğan Yaman, çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte hayatın normalleştiğini, bu ortamı değerlendirmek adına da Diyarbakır gibi bir metropol kentte bir eksikliği gidermeye çalıştıklarını söyledi. Gördükleri ilgi karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını anlatan Yaman, "Şu anda biz beklemediğimiz oranda bir taleple karşı karşıyayız. Suşi'nin Diyarbakır'da bu kadar ilgi göreceğine inanmıyorduk. Sadece Suşi'yi yiyebilen insanların yiyebileceğini düşünüyorduk. Tam aksine yerel halktan çok fazla talep gördü. Enteresan bir durum, muhafazakar kesim daha çok istiyor, daha çok evlere servis isteniyor. 'Tak puşiyi, ye suşiyi' sloganımız da çok beğeni topladı. Puşi Diyarbakır'ın vazgeçilmez yöresel kıyafetlerinden bir parça, biz de halkımızın aklında kalabileceği güzel bir sloganla yola çıkmaya çalıştık. Suşiyle birleştirerek, kolay söylenebilecek şekilde yapmaya çalıştık. Reklamımız da iyi tuttu diyebiliriz" dedi.
Ahmet Eker ise suşi yemek için çubukları kullanmayı bilmeyen müşterilerine eğitim verdiklerini kaydetti. Aker, çubuk kullanmayı öğrenemeyen müşterilerin ise elleriyle suşi yediğini belirtti.
Canan ALTINTAŞ/DHA