Vatan Partisi Öncü Kadın Zeytin Dalı Harekatı'na katılan kadın subaylara mektup gönderdi

Vatan Partisi Pendik Öncü Kadın İlçe Başkanı Saliha Eren ve Yönetimi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı

Abone ol

Öncü Kadın Pendik yönetici ve üyeleri Afrin Harekatına katılan kadın subaylarımıza mektup gönderdi.

Pendik PTT Sokağında gerçekleştirilen basın açıklamasına Vatan Partisi Pendik İlçe Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda Vatan Partisi üyesi hazır bulundu.

Basın açıklamasında kısa bir konuşma yapan Pendik Öncü Kadın Kolları Başkanı Saliha Erene 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün sevgililer günü gibi romantikleştirilerek, hediye alınıp verilen bir gün gün haline dönüştüğünü söyledi.

Saliha Eren şöyle konuştu;

”Sayın basın mensupları, sevgili kadınlarımız bu gün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü.Kapitalizmin topluma dayattığı, her şeyin tüketilir olduğu bu sistemde 8 Martlar da hediyelerin alınıp verildiği, kısmen Sevgililer Günü gibi romantikleştirildiği bir tüketim biçimine dönüştürüldü. Çeşitli organizasyon firmalarının eğlenceler tertip ettiğini, kadınlarımızın da buna rağbet ettiğini görüyoruz. Bu da bu önemli günün de içinin boşaltılması ve anlamsızlaştırılması demektir.

MEHMETÇİK, Afrin’de, ABD’nin kara gücü PKK ve diğer terör örgütlerine karşı savaş vermektedir. Bu, herhangi bir operasyon değildir. İkinci Kurtuluş Savaşı’dır. Türk Kadınının yapması gereken Mehmetçik’le omuz omuza mücadele etmektir. Türk Kadını Mehmedinin hemen yanı başındadır. Kalbi Mehmetçik’le birlikte atar. Aklının yarısı hayat mücadelesinde, diğer yarısı ise Afrin’dedir. Asker analarının şu an yaşadıkları gururu paylaşıyoruz. Çocukları bizim de çocuklarımızdır. Anneleri olarak askerlerimize mektuplar yazdık, boyunluklar ördük. Basın açıklamamız sonrası hep beraber bunları postaya vereceğiz. Onları7 mektuplarımızla, boyunluklarımızla bir nebze olsun ısıtabilirsek, yüreklerine dokunabilirsek ne mutlu bize.

Cumhuriyet Devrimlerine olan ihtiyaç elle tutulur hale gelmiştir. Türk Kadın’ının görevlerinden birisi cumhuriyetin değerlerini sonuna kadar savunmaktır. Biz vatanımız için aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür çocuklar yetiştirmeye devam edeceğiz..

Biz kadınlar olarak kurtuluş savaşında olduğu gibi emperyalizme karşı mücadelede hep ön safta savaşacağız. Kadının özgürlüğünün yolu vatan mücadelesinden geçmektedir. Kadınlar Öncü’dür ve ailesine, çevresine, bulunduğu topluma Kadınlar öncülük eder. Devrimler kadınların öncülüğünde yapılır.

Biz kadınlar, bölgemizi kendi çıkarları için cehenneme çeviren, üstelikte bunu Ülkemizdeki üslerinden yürüten Amerika’nın İncirlik üssü ve diğer üslerinin derhal kapatılmasına destek istiyoruz.

Üretim ekonomisinin neredeyse bittiği ve borçlanma ile yapılacak hiçbir hamlenin kalmamış olması nedeniyle, dışa bağımlılık ne yazık ki her zamankinden daha fazla artmıştır. Bu kapsamda, Öncü Kadınlarımızın, Vatanımızın kalesi olan Şeker Fabrikalarının kapatılmasına karşı olması ve her platformda bunu dile getirmek borcudur. Şeker fabrikalarını savunmak Vatanı savunmaktadır.

Türk Kadınının en önemli görevlerinden birisi her kesimden insanımızı birleştirici olmasıdır. Türk Kadını cesurdur, öncüdür, vatanseverdir, bilgedir, vicdanlıdır. Ve bunu bulunduğu her mecraya yansıtır.

Son olarak; bu gün Afrin’deki cesur, öncü kadın subaylarımıza yürekten selam göndermek istiyoruz. Bugün en çok onların günüdür. Gönlümüz onlarladır.

Şehit analarına ve ailelerine selam gönderiyoruz. Onları saygıyla selamlıyoruz.

Fabrikalarda çalışan n emekçi kadınlarımıza, iş cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınlarımıza, toplumda haksızlığa uğramış tüm kadınlarımıza selam gönderiyoruz.

En önemlisi, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah ve devrim arkadaşlarına saygılarımızı sunuyoruz. Her zaman yüreklerimizdeler.”dedi.

Basın açıklamasının ardından, Pendik PTT’ye gelen Vatan Partisi Öncü Kadın Kolları Başkanı Saliha Eren ve Yönetimi burada, Afrin’deki operasyona katılan kadın subaylarına yazdıkları destek mektuplarını hep birlikte postaya verdiler.

Haber kaynağı: ozguristanbul.com.tr

Sel: Türkiye ve Rusya yakınlaşması Kırım sorununu çözecek Gündem 'Uyanış' filminin yönetmeni Ali Avcı hakim karşısına çıktı Gündem CHP tüzük için toplanacak Gündem CHP-AKP arasında seçim güvenliği zirvesi Gündem