İç Güvenlik Paketi Tartışıldı

Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu tarafından Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde İç Güvenlik Paketi Paneli düzenlendi

Abone ol

Gizemgül Yavuz/Eskişehir

Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu tarafından Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde İç Güvenlik Paketi Paneli düzenlendi.

Panele Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Devrim Güngör, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Devrim Aydın ile Ankara Barosu avukatlarından Murat Yılmaz katıldı.

Açılış konuşmasını Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu’ndan Av. Alper Can Aykaç, İç Güvenlik Paketi’nin meclis geçmesi halinde hukuk kavramından uzaklaşılacağını belirtti.

‘Hakim ve savcı memurlaştı’

İlk konuşmacı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Devrim Güngör oldu. En önemli sorunlardan birinin valiye verilen yetki olduğunu belirten Güngör, “Valiler emir altındaki polislere soruşturma yetkisi verebilmektedir. Böylece soruşturmalar, savcılardan gizlenmek istenmektedir.” şeklinde konuştu.

Ülkede yasaların şahsi çıkarlar için günübirlik değiştiğini belirten Güngör, “İktidarla sözleşen hakim ve savcı vardır. Bu hakim ve savcıların memurlaştığını söyleyebiliriz” dedi.

“Türkiye, bilginin kıymetsiz olduğu bir ülkedir”

Diğer bir konuşmacı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Devrim Aydın’dı. “Karbon monoksit gazından insanların öldüğü bir ülkede de hukuk bundan daha iyi olamaz” diyen Aydın, “Türkiye, bilginin ve emeğin değersiz olduğu bir ülkedir” şeklinde konuştu.

“Bu yasa, sıkı yönetim yasasıdır”

Son konuşmacı Murat Yılmaz ise, bu yasa ile sokaklara hakim olmak istediklerini belirterek, “Bu yasa, sıkı yönetim yasasıdır. Recep Tayyip Erdoğan yönetime el koymuştur. Diktatördür” dedi.

Konuşmaların ardından izleyicilerin soruları yanıtlandı

‘Altı Ok programına sahip tek parti, Vatan Partisi’dir’ Yurt Okullar Vatandır, Gericiliğe teslim edilemez! Yurt Deniz çekilmesinden ilginç görüntüler Yurt Bodrum'da kanlı infaz Yurt