Ankara'da kritik toplantı!

Suriye krizinin çözümü için Astana'da yapılacak barış görüşmelerinin hazırlıkları sürüyor. Rus ve Türk askeri yetkililer, Suriyeli muhaliflerle Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede, ateşkesin Suriye geneline yayılması için zemin oluşturulmaya çalışılıyor. Bu arada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Suriye gündemli telefon görüşmesi yaptı

Abone ol

Suriye'de barış görüşmeleri Ocak ayında Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak. Görüşmeler öncesi ateşkes zemininin sağlanması için hazırlıklar da hızlandı.

Rus ve Türk askeri yetkililer, ateşkesin parametreleri konusunda Suriyeli muhaliflerle Ankara'da bir araya geldi. RİA Novosti'ye bilgi veren Rus diplomatik kaynak "Şu anda muhalifler, biz ve Türkler arasında görüşmeler yapılıyor" dedi. Rus kaynak, görüşmelerin Suriye'de varılması hedeflenen ateşkes anlaşmasının parametreleriyle ilgili olduğunu belirtti.

Ankara'da görüşmeler devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Lavrov'un talebiyle yapılan görüşmede Suriye konusu ele alındı.

Astana'daki barış görüşmelerine diplomat ve muhaliflerin yanı sıra Rusya, Suriye, Türkiye ve İran'ın askeri yetkililerinin de katılacağı belirtildi.

Görüşmelere ev sahipliği yapacak olan Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev de "hazırız" mesajı verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Nazarbayev, Putin, Erdoğan ve Ruhani ile yaptığı görüşmeyi hatırlattı, "Herkes hemfikir, Suriyeli tarafların buluşması için gerekli koşulları oluşturacağız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da tramvay kazası! 1 kişi öldü, seferler durdu Gündem Fırat Kalkanı harekatında 1 asker şehit oldu Gündem Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan IŞİD'in videosu, yaz saati, El Bab operasyonu açıklaması Gündem Hakan Şükür'e 3'lü soruşturma Sakarya'da toplandı! Gündem