Kumpas mağdurlarına iade-i itibar geliyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, kumpas davaları nedeniyle mağdur olan Türk Silahlı Kuvvetleri personeliniyle ilgili yapılan çalışmalarının ayrıntıları belli oldu. Buna göre, ‘Kumpas’ mağduru TSK personelinden emekliye ayrılanların haklarının iade edilmesi ve iade-i itibar yasası çıkarılması planlanıyor. 2009’da intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar ve dava sürecinde ölen askerlerin şehit sayılması, ailelerine de şehit ailesi haklarının verilmesi düşünülüyor.

Abone ol

Kumpas davalarında hedef alınan askerlerle ilgili Milli Savunma Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Askerlerin ve ailelerinin oluşturduğu Kumpas-Der'in talepleri doğrultusunda, Genelkurmay Başkanlığı'nın hazırladığı taslak, askerlere iade-i itibar sağlanmasını öngörüyor. Ayrıca CHP Milletvekili Dursun Çiçek'in de Meclis'e sunduğu kanun teklifi bulunuyor.

Milli Savunma Bakanlığı’na iletilen iki düzenlemenin birleştirilerek Ocak ayında Meclise sunulacağı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın "üzerinde çalışıyoruz" dediği taslağa göre, hak kayıplarının önüne geçilecek.

İADE-İ İTİBAR DÜZENLEMESİ

Emekliye ayrılanların hakları, görevde olmaları durumunda bugün gelecekleri rütbe gözönüne alınarak iade edilecek.

Oluşan hak kayıpları nedeniyle tazminat ödenecek.

Görevlerine dönen ve terfi kaybı yaşayanların mağduriyetleri giderilecek.

Davalar sürecinde ölen askerler şehit sayılacak ve ailelerine şehit ailesi hakları verilecek.

Kumpas-Der Başkanı Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, "Başka bir isteğimiz de kumpasları kuranların adalet önünde hesap vermeleri. Bütün kumpas davalarıyla ilgili bilgi, belgelerle bir arşiv kuracağız. Kumpasın hafızası oluşturacaz” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Eski AKP'li vekile 'Erdoğan'a hakaret'ten hapis cezası Gündem AYM'den MİT kararı Gündem Türkiye'den sert Rusya açıklaması Gündem Polise bombalı saldırı! 4 yaralı Gündem