Üniversitelilere af!

Görüşmeleri tamamlanan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulmasına ilişkin tasarı gelecek hafta Meclis'te oylanacak. Tasarıyla, üniversiteden ilişiği kesilen öğrencilerin okullarına tekrar dönebilmelerinin önü açılıyor. Tasarı, öğretmen ve doktorlarla ilgili bir çok düzenlemeyi de içeriyor.

Abone ol

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı kurulmasına ilişkin tasarının kapsamı genişletildi, üniversiteden ilişiği kesilen öğrencilere af müjdesi geldi.

Meclis Genel Kurulu'nda yeni eklenen maddelerle kapsamı genişletilen tasarıyla, üniversiteden ilişiği kesilen öğrenciler 5 ay içinde geri dönebilecek.

Tasarıya göre TÜSEB bünyesinde; Türkiye Kanser Enstitüsü, Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü gibi toplan 6 enstitü kurulacak.

Üniversitelerde, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce ilişiği kesilen öğrenciler 5 ay içinde geri dönebilecek. Öğrenciler ilişiklerinin kesildiği program üniversitede var ise bu yıl bahar döneminde, eğer yoksa üniversitelerin açıldığı ekim ayında öğrenim görmeye başlayacak.

"Katkı payı ödememe" veya "kayıt yenilememe" gerekçesiyle öğrencilerin üniversiteden ilişiğinin kesilemeyeceğini düzenleyen hüküm değiştirildi. Üniversite yetkili kurullarının kararı ve YÖK’ün onayı ile 4 yıl üst üste katkı payı veya öğrenim ücretinin ödemeyen veyan kayıt yenilemeyen öğrencilerin okularıyla ilişiği kesilecek.

Devlet hastanelerinde yüksek eğitim ve beceri gerektiren operasyonlarla ilgili hekimlere yapılacak ek ödemeler bir kat artırıldı. Hekim, diş hekimi ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan öğretim üyelerinden mesai saatleri dışında özel muayenehanesinde veya özel hastanelerde görev yapanlara üniversite ödeneği ve ek ödeme verilmeyecek.

Veteriner hekimlikte de uzmanlık yapılabilecek. Yeni kurulan devlet üniversitelerinde ortaya çıkan öğretim üyesi açığının kapatılmasına katkıda bulunmak amacıyla, vakıf üniversitelerine yapılan görevlendirme 2 yılı geçemeyecek.

Tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlanan tasarının son oylaması haftaya kaldı.

ulusalkanal.com.tr

Kayıp çocuklar için milyonlarca poşet umut oluyor Sağlık Artık bir halk sağlığı sorunu Sağlık ''Kendini gerçekleştirme'' kavramı Sağlık O konu kitaplardan kaldırıldı Sağlık