''İstanbul Askeri Casusluk davasında'' Anayasa Mahkemesi raporu tamamlanmak üzere

9 aydır kararı bekleyen İstanbul Askeri Casusluk davasında, Anayasa Mahkemesi Raportörü'nün raporu büyük oranda tamamlandı. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre, dava kapsamındaki tüm başvurular 6 Ocak 2014 tarihli başvuruda birleştirilerek ortak bir karar verilecek.

Abone ol

"İstanbul Askeri Casusluk davasında" Anaysa Mahkemesi raporu tamamlanmak üzere.

Ulusal Kanal; yüksek mahkeme raportörünün "6 kişinin tutuklu olduğu doysa ile ilgili raporu" büyük oranda tamamladığı bilgisine ulaştı.

43 subay ve TÜBİTAK çalışanı için esaretin devam ettiği dava hakkındaki tüm bireysel başvurular, Deniz Kurmay Yarbay Yankı Bağcıoğlu’nun 2014'e 253 numaralı bireysel başvurusu üzerinde birleştirilecek. Bu yöntemle dava kapsamındaki tüm başvurular ile iglili ortak bir karara imza atılacak.

Deniz Kurmay Yarbay Yankı Balcıoğlu'nun başvurusu, en ileri aşamada olan dosya. 6 Ocak 2014 tarihli başvuru için Mayıs ayının ortalarında Adalet Bakanlığı'ndan görüş istendi. Bakanlık 1 aylık yasal süre içerisinde görüş bildirmedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç Adli Yıl Açılış Kokteyli'nde bakanlığın ek süre kullandığını vurguladı. Ancak bakanlığın ek süresi de Temmuz ayının sonunda doldu.

Adalet Bakanlığı'nın 2 aylık süre içerisinde görüşünü bildirmemesi durumunda, yüksek mahkemenin elindeki dosya kapsamına göre karar verebiliyor.

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin özel görevli mahkemenin kararını onamasının ardından Ocak 2014'te yapılan başvurular 9 aydır Anayasa Mahkemesi'nde.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Yurttaşa ilaç şoku! Gündem HSYK tartışmaları yoğunlaştı Gündem Suriyeli göçmenler Ulusal Kanal'a konuştu: Esad'a kurban olayım Gündem Tutuklu kalmadı Gündem