Vatan Partisi yöneticisi, FETÖ’cü hakimi ziyaret etti

"Ergenekon Mahkemesi Başkanı Hüseyin Özese’nin boynu büküktü. O eski afra tafrası kalmamıştı. ‘Hukuku uyguladım’ diyordu. ‘Uygulasaydın burada olmazdın’ dedim"

Abone ol

AVUKAT Ömer Yasa 47 yıllık deneyimli hukukçu. İstanbul Barosu üyesi. 47 yılın 20 yılını yargıç olarak geçirdi. Bolu’da ağır ceza yargıçlığı yaptı. Yasa, Ergenekon duruşmalarına Baro gözlemcisi olarak katıldı. Yaşanan hukuk rezaletlerini gözleriyle gördü. Şimdi Bolu’da yaşıyor. Vatan Partisi il başkan vekili. Ergenekon Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Ergenekon davasının bir kumpas olduğu kanıtlandıktan sonra HSYK tarafından Adapazarı’na Asliye Ceza Yargıcı olarak atandı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 20 Temmuz günü tutuklandı. Bolu Kapalı Cezaevinde hücreye konuldu. Avukat Yasa, bunu öğrenince Özese’yi ziyaret edeceğini Facebook hesabından duyurdu.

Arkadaşlarından şöyle mesajlar geldi:

Onun yüzünden kaç kişi yıllarca hapishanelerde süründü.

TC vatandaşı mı? Vicdanı var mı? Abi bunları lütfen sorar mısınız?

Yaşadıklarını gerçek bir şekilde yazmasını söyleyin. Hem çok satar hem de topluma faydalı olur.

Kuddisi Okkır’ın selamını iletin.

Vicdani rahatsızlık duyup duymadığını sorar mısınız?

Ömer seni kabul ederse sadece gözlerine bak. Ama sakın ayırma gözlerini. Bakabileceğini zannetmiyorum.

Yine etrafına zart zurt yapabiliyor mu?

Ona deyin ki, insanların hayatlarından çaldığı her bir dakikanın burnundan fitil fitil gelmesini yürekten diliyorum.

‘ALLAH’IN TECELLİSİ’

Aydınlık gazetesinden Hikmet Çiçek, Ömer Yasa ile Hasan Hüseyin Özese’yi nasıl ve neden ziyaret ettiğini görüştü.

Şöyle anlatıyor:

“Silivri kumpas davalarının elebaşlarından Zekeriya Öz kaçtı ama onun rüzgârında Mahkeme Başkanlığı yaparken kendini kral sanan Hüseyin Özese ise Allah’ın tecellisiyle ayağıma getirildi. Bolu T tipi cezaevinde tutuklu olduğunu öğrenince

avukat olarak kendisini ziyaret ettim.”

NASIL KARŞILADI?

“Çağırmadığı veya vekâlet ilişkisi olmayan bir ziyaretçi geldiğini duymak, Özese’nin yüzüne mutluluk yansıtmıştı. Söylediklerime duruşma salonundaki gibi sert yanıtlar vermedi. Bir ara düşünceye daldı. Beşuş bir çehre ile gülümsediği de oldu, ama bu gülümsemeler pek içten değildi.”

‘BEN YASALARI UYGULADIM’

“Facebook duyuruma dostlardan gelen mesajların çoğunu Özese’ye ilettim. Silivri duruşmalarını izlerken basına yaptığım açıklamalarda Köksal Şengün’ün ayrılmasından sonraki aşamalarda 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerinin

suç işlediklerini söylemiştim. Özese’ye o günleri hatırlattım. Kürsüde yaptığı hukuk ve kanun dışı uygulamalarını anımsattım. ‘Niye böyle yaptınız?’ diye sordum. “Ben TCK ve CMK’yı uyguladım” dedi. ‘Uygulasaydınız burada olmamanız gerekirdi’ diye tekrar anımsattım.

‘BOYNU BÜKÜKTÜ’

Özese 8 aydır tutuklu, ruh hali nasıldı?

“Boynu büküktü. Kendimi bir an için idam sehpasına gidecek hükümlüye telkin veren imam gibi hissettim. Mahkeme başkanı, Adalet Müfettişi veya önemli davalarda görev almış kişiler tek kişilik hücrelerde tutuluyorlar. “Hasan Hüseyin Özese artık bundan sonra gereksiz cart-curt edebileceği görevlere gelemez ama o ve onun gibilerin düştükleri kötü durumlar, dilerim şu anda benzer yanlışları yapan veya yapmaya yeltenen yargıçlara ibret olur.

“Haklarında soyut söylentiye dayalı iddiadan başka gizli-açık hiçbir kanıt bulunmayan binlerce şüpheli, İktidarın yarattığı korkunun Allah korkusundan daha fazla etki göstermesiyle içeride yatıyorsa vicdanlar bunun hesabını mutlaka ödeyecektir.”

ulusalkanal.com.tr

Bulgaristan, Ankara'daki elçisini geri çağırdı Gündem Başbakan Yardımcısı Kaynak Kilis'te Gündem İçişleri Bakanı Soylu, Hakkari'de Gündem CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sandığa giden herkes elini vicdanına koymalı Gündem