Moody's korkusu piyasaları tedirgin etti

Bölgedeki istikrarsızlık ve ekonomideki dalgalı seyir piyasalarda paronayaya neden oldu. Moody's'in "Not indirimine gideceği" söylentisi bile piyasaları tedirgin etmeye yetti. Dolar yükseldi, Borsa düşüşe geçti. Türk Lirası değer kaybetti. Ancak Moody's açıklama yapmadı.

Abone ol

Ekonomideki belirsizlikler piyasalara hastalık bulaştırdı. Moody's'in "Türkiye'nin kredi notu görünümünü indireceği" söylentisi bile piyasaları dalgalandırmaya yetti.

Moody's, 8 Ağustos Cuma günü Türkiye'de toplantı yapacağını duyurmuştu. Ancak toplantının içeriği ilgili bilgi verilmedi. Piyasalar, toplantının ardından "Türkiye için not değerlendirmesi yapılacağı" beklentisine girdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin "Moody's'den eksi yönde bir beklentim var" açıklaması piyasaları daha da hareketlendi. Dolar yükseldi, kur 2.19 seviyesine kadar çıktı. Borsada kayıplar yaşandı, Türk Lira'sı değer kaybetti. Yatırımcılar gözünü Moody's'ten yapılması beklenen açıklamaya çevirdi.

Moody's toplantısı sona erdi, ancak açıklama bir türlü gelmedi. Kredi görünümü notunun açıklanmaması üzerine piyasalar şimdilik rahat bir nefes aldı. "negatif not korkusu" nedeniyle 2.19 seviyesine kadar yükselen Dolar da 2.14 seviyesine indi.

ulusalkanal.com.tr

Konyalı üretici buğdaya veda ediyor! Ekonomi 10 yıl sonra ilk grev Ekonomi Geleceğin meslekleri Ekonomi Kent işçilerinin örnek grevi başarıyla sonuçlandı Ekonomi