Çocuklar sömestr kampında oyun yazdı
ÇEKVA ve PlayLab Türkiye iş birliği ile hayata geçirilen sömestr kampına katılan çocuklar hem tatillerini keyifli bir şekilde geçirdi, hem de kodlama öğrenerek kendi oyunlarını tasarladı
Çorum Kültür ve Eğitim Vakfı (ÇEKVA) ve PlayLab Türkiye iş birliği ile hayata geçirilen sömestr kampında, çocuklar hem tatillerini keyifli bir şekilde geçirdi, hem de kendi oyunlarını yazdı.
ÇEKVA'dan yapılan açıklamaya göre, STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) metodu ile lokal ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak 7-17 yaş grubu için yaratıcı teknoloji atölyeleri hayata geçiren PlayLab Türkiye, vakfın işbirliğiyle geleceğin dahilerini sömestr kampında ağırladı.
Kamp kapsamında deneyimli eğitmenlerden eğitim alma fırsatı bulan çocuklar, kodlama öğrenerek kendi oyunlarını tasarladı, mobil uygulama geliştirdi ve kendi hayal karakterlerini tasarlayarak 3D printerla tasarımlarını üretme fırsatı yakaladı.
PlayLab Türkiye Kurucu Ortağı Nurhan Demirel, Türkiye'nin dijital gelişimine katkıda bulunmak için tüketen değil, üreten bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Kodlama bilen çocuklar, ülkemizin geleceğini yeniden yazacak. Bu doğrultuda sık sık kurumlarla, üniversitelerle ve özel sektörle iş birliği yapıyoruz. ÇEKVA ile başlattığımız eğitimler kapsamında hem İstanbul'da hem de Çorum'da çocuklara özel teknoloji atölyeleri açacağız. Hedefimiz, İstanbul'daki teknolojik olanakları Çorum'a da götürmek ve yakın gelecekte Çorum'u dijital bir şehir haline getirmek." ifadelerini kullandı.
"Amacımız, Çorum'u dijital dönüşümde lider yapmak"
ÇEKVA Müdürü Erdal Karslı da, vakıf olarak, çocuklar ile gençlerin kötü alışkanlıklar yerine güncel teknolojiye entegre ve üretici olma yönünde eğitim ve kurs düzenleme ihtiyacına cevap verecek planlamaları yaptıklarını dile getirerek, bu kapsamda sömestr kampını açtıklarını kaydetti.
Karslı, kampa katılan 9-12 yaş arasındaki çocukların oyun oynayarak öğrenme fırsatı bulduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
"Kampın sonrasında ailelerden de oldukça olumlu geri dönüşler aldık. Önümüzdeki günlerde yeni eğitim programlarımızı da duyuracağız. Asıl amaçlanan Anadolu Kaplanları için de önemli bir merkez olan Çorum'un yeniden bir ivme ile Türkiye'de başlatılan dijital dönüşümde lider şehir olmasına katkı sağlamaktır. Bu maksatla valilik, il ve ilçe belediye başkanlıkları, sanayi ve ticaret odaları, milli eğitim müdürlükleri, organize sanayi yönetimi ve Hitit Üniversitesi'yle ilgili ön görüşmeleri gerçekleştirdik. Amacımız temaslarımızı daha da hızlandırarak, sonuç odaklı faaliyetler yapmak."