Türkiye Maden-İş Sendikası'nda büyük skandal!

Türkiye Maden-İş Sendikası, Olağan Genel Kurulu'nda işverenlerin desteklediği isimlerin aday olacağı skandalıyla çalkalanıyor. Soma'daki maden faciasında işçilerin tepkisi nedeniyle istifa eden şube yöneticileri Genel Merkeze talip oldu.

Abone ol

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği dönemde işçilerin tepkisi nedeniyle istifa eden Türkiye Maden İş sendikası yöneticileri olağan genel kurulda genel merkez yöneticiliği için aday oldu

Faciadan sonra işçilerin haklarını yeterince savunmadığı gerekçesiyle Maden-iş Sendikası Soma Şube yönetimi istifa etmişti.

İşçiler bu istifayı yeterli bulmamış sendikanın diğer yöneticileri Yasin Karatay, Zekeriya Aydın, Kıyas Çalı’nın da istifasını istemişti.

Ancak Soma’da işçilerin eleştirilerine maruz kalan sendikacılar çıtayı yükseltti. Maden-iş Sendikası'nın 10. Olağan Genel Kurulu için o dönem ki Şube Başkanı Tamer Küçükgencay Genel Sekreterliğe talip olduğunu açıkladı.

İstifa ettikten sonra tekrar şube yönetime gelen Yasin Karatay teşkilat Sekreterliğine, Zekeriya Aydın ise yönetim kurulu üyeliğine adaylığını açıkladı. Recep Satır ve Ali Kınay ise aday olmuyor.

Öte yandan Soma Kömürleri Işıklar Müdürü Haluk Evinç ve Personel Müdürü Celalettin Gökaşan’ın iş yerlerinde delegeleri toplayarak Genel Kurulda oy kullanma konusunda baskı yaptığı ortaya çıktı.

Olağan Genel Kurul 25- 26 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Kurula mevcut yönetimin kararı ile delege harici kimse giremeyecek.

8 bin 831 üyesi olan Soma Şube Yönetimi, genel merkez ile hareket ediyor. 211 kongre delegesinin 105’i Soma’dan. Bunlardan 24’ü kamuda görevli, Soma kömürleri ve İmbat’ta ise 81’i delege bulunuyor.

Soma’da delege sayısının fazla olması Maden-iş Sendikasının yönetimini şekillendirecek.

ulusalkanal.com.tr

İzmir 1 Mayıs'ta tek vücut! Ekonomi Fitch Yunanistan'ı uyardı Ekonomi Özelleştirme tarihi belli oldu Ekonomi Petrol fiyatları arttı Ekonomi