Amasya'daki maden ocağını kapatan şirket işçileri Soma'ya gönderiyor

Amasya'da altmış bir yıldır üretimi kesintisiz olarak devam eden Yeni Çeltek Maden Ocağı'nın kapısına kilit vuruldu. Gerekçe kar etmemesi... Haber bununla bitmiyor. Madende çalışan yüzlerce işçi şirket tarafından kilometrelerce uzaktaki bir başka madene gönderildi. Üstelik o maden 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma madeni....

Abone ol

Amasya'da Altmış bir yıldır kesintisiz üretime devam eden Yeni Çeltek Maden Ocağı'nın, önce kapısına kilit vuruldu, ardından işçiler şirketin Manisa Somadaki madenine gönderildi.

300 kişinin çalıştığı Yeni Çeltek Kömür İşletmesi, rödevans karşılığında 2013 yılında Soma Holding bünyesindeki Gürmin Enerji A.Ş’ye devredilmişti.

Madenin kar etmediğini öne süren şirket, önce doksan işçiyi daha sonra bütün işçileri Soma’ya götürme kararı aldı.

Maden ocağının kapanmaması için yürüyüş yapan emekçiler, bir yandan bütün düzenlerini bozup bir başka ile nasıl gideceklerini düşünüyor. Bir yandan da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden ocağına gitmek istemiyor..

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven de Atatürk Anıtı önünde işçiler adına bir açıklama yaptı.

ulusalkanal.com.tr

İşte Türkiye’nin dış borcu Ekonomi Tekirdağ'da 2 işçi çalıştığı fabrikada ölü bulundu Ekonomi Türkiye ekonomisi, geçen yıl yüzde 4 büyüdü Ekonomi Emekliler promosyan hakkı için Çalışma Bakanlığı’na faks çekti Ekonomi