Yunanistan kaynak arıyor!

Yunanistan, IMF'ye borcunu ödemek için şimdi de gözünü kamu kuruluşlarına çevirdi. Yunan Hükümeti, gelecek ay IMF'ye ödeyeceği borç için tüm kamu kurumlarına, "kasanızdaki parayı, Merkez Bankası'na yatırın" çağrısı yaptı.

Abone ol

Borçlarını ödeyebilmek için mali kaynak arayışında olan Yunanistan Hükümeti, kamu kuruluşlarına ellerindeki parayı Merkez Bankası'na yatırma talimatı verdi.

Çipras hükümeti bu kararla, kreditörlerden yeni bir mali yardım almaya çalışıyor.

Alınan karara göre belediyeler ve bazı kamu fonları nakit kaynaklarını merkez bankasına yatıracak. Karar emeklilik fonları kapsamıyor.

Parlamento tarafından onaylanması gereken karar muhalefet partilerince eleştirilirken, bazı yerel yöneticiler karara uymayacağını açıkladı.

Yunanistan'ın, gelecek ay IMF'ye yaklaşık 1 milyar Avro ödemesi gerekiyor. Yunan Hükümeti 9 Nisan'da önce taahhüt ettiği üzere 450 milyon dolarlık borcunu gününde ödemişti.

Hükümet, borçlarını ödeyeceğini ancak memur ve emekli maaşlarının öncelikli olacağını açıklamıştı.

Yunanistan 2010 yılından bu yana AB ve IMF’den iki ayrı borç paketi aldı. Ekonomik reformlar ve kemer sıkma politikaları karşılığı sunulan iki paketin toplam değeri 270 milyar doları buluyor.

ulusalkanal.com.tr

Esad'dan önemli açıklamalar! Dünya Obama "soykırım" diyecek mi? Dünya ABD gemileri Yemen'de Dünya MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu CIA Başkanı ile görüştü! Dünya