İstanbul'a kar ne zaman yağacak (Meteorolojiden 6 Ocak Cuma uyarısı)

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı bekleniyor. Etkisini pazar günü azaltacak kar yağışının gelecek haftanın ortasına kadar aralıklara süreceği tahmin ediliyor. Meteoroloji uyarısında "Hafta ortasına kadar etkili olması beklenen aşırı soğuk havayla birlikte meydana gelebilecek buzlanma, don ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. Balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk havayla birlikte bugün kuzeybatı kesimlerde, Cumartesi gününden itibaren Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 10-15 derece altında hava sıcaklığı beklenmektedir." denildi.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, akşam saatlerinden itibaren İstanbul genelinde yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da halen güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esen rüzgarın öğleden sonra kuzeybatı yönüne dönerek kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmeye devam edeceği, 10 derecenin üzerinde bulunan hava sıcaklığının akşam saatlerine doğru hızla azalarak sıfır dereceye inmesinin tahmin edildiği belirtildi.

Kuvvetli sağanağın saat 16.00 civarında İstanbul'un batısında Çatalca Silivri hattında karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği aktarılan açıklamada, saat 20.00'ye kadar il geneline yayılarak yoğun kar olarak gece boyu ve yarın devam edeeceği ifade edildi.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10 derece altına inecek

Kar yağışının 8 Ocak Pazar gününden itibaren etkisini azaltarak aralıklarla gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 10 derece altında seyredeceği ifade edilen açıklamada, gündüz sıcaklıklarının İstanbul'un büyük bölümünde hafta ortasına kadar sıfır derecenin altında olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Açıklamada, yer yer tipi şeklinde etkili olacak yoğun kar yağışıyla kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ SAAT VEREREK UYARDI

Meteoroloji'den İstanbul için yoğun kar yağışı ve soğuk hava uyarısı yapıldı.

Uyarıda, "Kuvvetli yağmur ve sağanak şeklindeki yağışın, saat 16.00 civarında İstanbul'un batısında Çatalca Silivri hattında karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği saat 20.00'ye kadar il geneline yayılarak yoğun kar olarak gece boyu ve Cumartesi günü devam edeceği ve 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakacağı bekleniyor." denildi.

METEOROLOJİ BİR UYARI DAHA YAPTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, "Hafta ortasına kadar etkili olması beklenen aşırı soğuk havayla birlikte meydana gelebilecek buzlanma, don ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır. Balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk havayla birlikte bugün kuzeybatı kesimlerde, Cumartesi gününden itibaren Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 10-15 derece altında hava sıcaklığı beklenmektedir."denildi.

İSTANBUL'DA BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Özellikle Arnavutköy ve civarında etkili olan yağış nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor.

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olması beklenen kar yağışı 15.00 sıralarında başladı.

Özellikle Arnavutköy ve civarında kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

Sürücüler yolda güçlükle ilerlerken, beyaz örtü kısa sürede her yeri kapladı.

Belediye ekipleri de tuzlama çalışmalarına devam ediyor

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 8

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerine doğru Avrupa yakasında yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 11

İzmir: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gündüz saatlerinde zaman zaman kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. 14

Adana: Çok bulutlu, ilk saatlerde kıyı kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

Bursa: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 15

Antalya: Çok bulutlu, il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 17

Samsun: Çok bulutlu 18

Trabzon: Çok bulutlu 18

Erzurum: Çok bulutlu -2

Diyarbakır: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu 9

ulusalkanal.com.tr

Terör operasyonunda ele geçirilen askeri kamuflaj elbiseleri Gündem Adana'da polis memurunun şehit edilmesi Gündem Balıkesir'de depremler meydana geldi Gündem Bakan Arslan'dan açıklama: Atatürk Havalimanı... Gündem