Raporun arkasındaki gerçek!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "görevi Hulusi Akara'a bırakıyorum" yazarak izne çıkması Ankara'yı karıştırdı. Ulusal Kanal, Orgeneral Özel'in "görevi bırakıyorum" mesajının altında yatan gerçekleri araştırdı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in 15 gün sağlık raporu aldı. İzin belgesini de bizzat kaleme aldı ve “Görevimi Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’a bırakıyorum” diye yazdı. Bu metnin altında yatan nedenler bir anda Ankara'nın 1 numaralı gündem maddesi oldu.

30 Ağustos'ta görevi sona erecek Özel’in ani izin alması tartışmaları beraberinde getirdi. Ulusal Kanal'ın askeri kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Suriye’deki hareketlilik ve PKK ile verilen mücadelede TSK’nın önünün kesilmesi Orgeneral Özel’in izin almasında etkili olduğu belirtiliyor.

Askeri kaynaklar; hükümet, TSK’nın PKK ile mücadele için sunduğu talepleri yerine getirmiyor. Bu da TSK içinde rahatsızlık yaratıyor. TSK’nın Suriye'ye müdahale konusunda da direndiğini belirten kaynaklar, baskılar karşında Genelkurmay Başkanı Özel’in izin alarak tepki verdiğini vurguluyor.

Genelmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve komuta heyeti Suriye'ye karşı bir savaşa sıcak bakmıyor. Orgeneral Özel, hükümetten gelen baskılara karşı da direniyor, talepleri de reddediyor. Ulusal Kanal'ın görüştüğü üst düzey bir komutan; "eğer bu ülke bugün Suriye ile savaşmıyorsa bu Orgeneral Özel’in iradesidir” dedi.

Askeri uzmanlar Orgeneral Özel'in bu tutumunu "Torumtay tavrı" olarak yorumladı. 1. Körfez Savaşı'nda Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Türk Ordusunu Irak'a girmeye zorlamıştı. Buna karşılık Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necip Torumtay sitifa etmiş ve TSK'nın IRak'a girmesini engellemişti.

ulusalkanal.com.tr

Türk şirketine ait gemi bombalandı! Ölü ve yaralılar var! Gündem TSK'dan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel açıklaması Gündem TSK'dan Kenan Evren açıklaması Gündem Çetin Ünsalan yazdı Gündem