Türkiye'de gladyo, Fethullahçı gladyodur

Abone ol

Yıllarca Silivri kapılarında "Fethullahçı çete dağıtılsın" diye bağırdık. Yurt çapında bunun mücadelesini yürüttük. Ve bir tek biz yürüttük.

CHP ve MHP liderleri Fethullah'ın okullarında; Bosna'da, Pensilvanya'da cirit atarken biz Fethullah'ın sicilini tuttuk. Suçlarını bir bir ortaya çıkardık. 6 yıl boyunca Mahkemelerde ipliğini pazara çıkarttık.

Çok daha öncesi var: 2000'e Doğru dergisinde; daha 1990 öncesinde ve sonrasında yürütülen mücadele var.

CHP ve MHP liderleri önceleri "darbeciler yargılansın" diye tertibe destek verdiler. Tertibi ortaya çıkardığımızda geri adım attılar; ama bu kez de "darbeciler ayıklansın"a döndüler. Bir ayakları hep F-tipi Gladyo'da idi.

KAYITSIZ KALMAK, SAVAŞ DIŞI KALMAKTIR

Bu büyük mücadele sonunda Çete'nin en büyük tertipleri; Ergenekon, Balyoz vb. davaları kamuoyunda çöktü. Tertip ve tertipçiler açığa çıktı. Davalar birer ceset haline geldi. Sonunda AKP-Cemaat koalisyonu parçalandı.

Bu büyük bir başarıdır ve bizim başarımızdır. Evet henüz hükümeti indiremedik ama onun sağ kolunu kestik. Gladyoya büyük darbe indirdik.

Bir dönemin alikıran baş kesenleri elleri arkasından kelepçelenip yargı önüne çıkarılırken operasyonu "göstermelik" olarak algılamak ve sunmak çok yanlış.

"Gerçeği olgularda aramak"; doğru ve bilimsel olan tavır budur.

Operasyona kayıtsız ve tarafsız kalmak, tribüne çıkıp seyirci olmak en başta kendi emeğimize ve mücadelemize sahip çıkmamaktır. Savaş dışı kalmaktır. "Dağıtılsın" diyorduk, dağıtılıyor. Bundan memnun olmak gerekmez mi?

F-TİPİ GLADYOYA KARŞI SAVAŞ BİTMEDİ; SÜRÜYOR

Bu mücadelenin sahibi ve tarafı biziz. Görevimiz tertipçilerin üzerine daha kararlılıkla gidilmesini sağlamaktır. Gidenin elini tutmak ya da, gittiğine pişman etmek değildir.

Tarihte bütün savaşlar böyle olur; böyle kazanılır. Türkiye'nin yurtseverleri olarak bu savaşı, bir gün Fethullah'la bir ovada karşı karşıya gelip, bir meydan savaşı yaparak kazanacak değiliz. Savaş, çeşitli düzeylerde ve aşamalarda geliştirilir ve sonuç alınır. Düşman içindeki çelişmeler de bu mücadelede önemli bir unsurdur.

AKP devirmek istediğimiz iktidar gücüdür. F-Tipi örgüt ise Amerikancı Gladyodur. Amerikan derin devletinin Türk devleti içindeki gizli örgütüdür.

Birbiriyle çatışan bu kuvvetlerin; iki yanı eşit görülebilir mi?

Türkiye'de Gladyo Fethullahçı Gladyo'dur.

Gladyo'ya karşı mücadele bir iktidar mücadelesidir.

40 yıldır Hükümetler gelip gider; Ama Gladyo kalır. Türkiye ancak Gladyoyu dağıtarak özgürleşebilir. İktidarı devirmek ve Tayyip Erdoğanlardan kurtulmak için; Türkiye'de bir milli hükümet kurmak için kavranacak halka budur.

"AKP de Amerikancı değil mi" diye soranlar var. Silivri meydan savaşlarından ve Haziran ayaklanmasından sonra Tayyip Erdoğanlı bir AKP artık Türkiye'yi yönetemez; yönetemiyor. ABD ve Batı da çoktandır Tayyip Erdoğan'la gidemeyeceğini görüyor. Yeni iktidar seçenekleri hazırlığına girdi. 2012 başından bu yana Gül-Gülen-Kılıçdaroğlu formülü üzerinde çalışıyordu; 30 Mart seçim sonuçları hesaplarını bozdu; bu formül beklemeye alındı.

AKP'NİN ROLÜNE CHP

VE MHP TALİP OLDULAR

Yıllarca yürütülen AKP-Cemaat koalisyonu dağılınca, AKP'nin yerine bu iki parti talip oldu.

Kılıçdaroğlu yürütülen operasyona "intikam eylemidir, kabul edilemez" dedi ve cepheden karşı çıktı. MHP'nin tavrı da farklı değil. Sözcü Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri de bu partilerin arkasına takıldılar.

"Yıllarca F tipiyle birlikteydin" tutumu ile operasyonu yürütenleri tehdit etme, caydırma tavrına girdiler. Fethullah'ı sahiplenme bu şekilde yürütülüyor.

"Operasyonu durdurun" anlamındaki bu tavır CHP ve MHP genel merkezlerinden yayılıyor; ÖDP ve EMEP'e kadar uzanıyor.

Fethullah'la 30 Mart ve Cumhurbaşkanı seçimleri dahil her konuda ittifak halinde olanlardan başka ne beklenebilir?

SÜRECİN TARAFIYIZ

VE TAKİPÇİSİYİZ

Bizim tavrımız açıktır; nettir: Kim F-tipinin üzerine giderse destekliyoruz. Kendimize güveniyoruz. Her operasyonun altında bit yeniği aramak; kuşkuyla bakıp kulp takmaya çalışmak doğru değil.

Unutulmasın; devlet içine kök salmış bir çetenin üzerine böyle bir operasyon ve sonuç alıcı hamle, ancak iktidar gücü ile yapılabilir.

AKP ve Tayyip Erdoğan'ın geçmişteki suç ortaklığı nedeniyle, hasıraltı etme, oyalama, kamuoyunu aldatma gibi girişimleri elbette olabilir ve oluyor. Ama biz sürecin tarafıyız ve takipçisiyiz. Ne kadar sonuç alınacağı bizim duruşumuza ve kararlılığımıza bağlıdır. Hükümeti, savcıları ve herkesi görevlerini tam anlamıyla yapmaya davet edeceğiz.

Büyük bedeller ödeyerek F-Tipi Gladyonun iddianamesini yazdık. "Fethullahçı çete dağıtılsın" talebimizi daha da yükseltmeliyiz.

Turhan Özlü

Ulusal Kanal Genel Müdürü

İlçe Başkanı'na silahlı saldırı Gündem THY'den İsrail açıklaması Gündem İkinci el araç alırken dikkat! Gündem HSYK savcı Zekeriya Öz'e kalkan oldu Gündem