Nesli tükenme tehlikesi atındaki kartal kaçak avcılar tarafından vuruldu

Afyonkarahisar'da bilim insanlarının takibindeki kartal kaçak avcılar tarafından vuruldu. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan küçük orman kartalı Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.

Abone ol

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan küçük orman kartalı kaçak avcılar tarafından vuruldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Eber Gölü çevresinde bulunan kartal Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.

Afyonkarahisar’da yaralı halde bulunan ve üzerinde uydu cihazı olan kartalın muayenesinde, ayağının kırık olduğu, çok bitkin ve güçsüz düştüğü belirlendi.

Güçsüz ve bitkin halde bulunan kartalın enfeksiyonu nedeniyle antibiyotik tedavisi uygulanıyor.

Kartal henüz yavru iken 18 Temmuz 2009'da yapılan halkalamanın ardından doğaya salınmış.

Yaralı kartalın ayağındaki halkada bulunan yazı ve numaralardan Polonya Bilimler Akademisi bünyesindeki Ornitoloji (Kuşbilim) Araştırma İstasyonu tarafından takip edildiği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

Yurttan kaçan 16 yaşındaki kızın cesedi arkadaşının evinden çıktı Yurt Çanakkale'de 5 katlı bina çöktü Yurt Annesi okula çağrılınca 3. kattan atladı Yurt Annesi okula çağrılınca 3. kattan atladı Yurt