Eski Ekonomi Bakanı yeni Başbakan

Ukrayna'da tansiyon yükseldi. Kırım Parlamentosu ve Başbakanlık binası silahlı kişilerce ele geçirildi. Rusya teyakkuza geçti. Ülkenin batı sınırındaki savaş uçakları alarm durumuna getirildi.

Abone ol

Ukrayna'da kriz derinleşti.

Yönetimin Avrupa Birliği yanlısı silahlı protestolarla el değiştirmesinin ardından, ülkenin doğusu ve güneyinde yeni yönetime karşı başlayan protestolar ciddiyetini arttırdı. Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu ve Başbakanlık binası kimliği belirsiz silahlı kişilerce işgal edildi. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Rifat Çubarov, Parlamento'nun saat 04.20 itibariyla sayıları yaklaşık 30 olan kimliği belirsiz kişilerce ele geçirildiğini açıkladı.

İlk gelen bilgilere göre her iki binaya giren ve yaklaşık 30-35 kişiden oluşan saldırganlar silahlı, üniformalı ve maskeli. Görgü tanıklarına göre işgalciler sabah saat 04:00 sularında otobüslerle hükümet binalarına geldi ve ardından bomba sesleri duyuldu. Binalardaki kişilerin çıkmasına izin veren işgalciler, her iki binaya da Rus bayrakları astı.

Bölgedeki güvenlik güçleri alarma geçti. Simfertopol kent merkezi trafiğe kapatıldı. Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov, müzakereler için iletişim bilgilerini işgalcilere verdi.

Kırım'da tansiyonun yükselmeis üzerine Rusya harekete geçti. Rusya Savunma Bakanlığı, batı sınırındaki savaş uçaklarının alarma geçirildiğini duyurdu.

Rusya'nın teyakkuza geçmesi üzerine Amerika ve NATO'dan açıklama geldi. Ukrayna'ya müdahale edilmemesi için çağrı yapıldı.

Kırım'da işgal krizi yaşanırken, Ukrayna Parlamentosu da milli birlik hükümeti kurmak için toplandı. Ukrayna Parlamentosu, Başbakanlık görevine ülkenin eski Ekonomi Bakanı Arseny Yatsenıuk'u getirdi, yeni kabine listesini onayladı.

ulusalkanal.com.tr

Türk lokantasında patlama Dünya Ukrayna'da son durum Dünya Mahkeme paraların iadesini istedi Dünya Mısır, Sisi’nin o ziyaretini tartışıyor Dünya