ABD resmen açıkladı!

ABD Başkanı Barack Obama'nın ardından Savunma Bakanı Ashton Carter da PKK'nın Suriye kolu PYD ile işbirliği yaptıklarını açıkladı. YPG’nin IŞİD’e karşı savaşta ‘becerikli’ olduğunu savunan Carter, aralarında ‘taktik ilişki" olduğunu vurguladı. Cater, Suriye'de kurulan kantonları da, "YPG IŞİD’in elinden bölge alıp, kendi elinde tutabiliyor. Daha sonra da buralarda iyi bir yönetim kuruyor" sözleriyle savundu.

Abone ol

ABD Başkanı Baracak Obama'nın, "ABD'nin sahada iyi bir ortağı var" sözleriyle işaret ettiği ABD-PKK ilişkisi, bu kez çok daha somut olarak dile getirildi. Açıklamayı yapan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter oldu.

ABD Savunma Bakanı, Fransız mevkidaşı ile yaptıkları ortak basın toplantısında konuştu. PKK'nın silahlı kolu YPG’nin IŞİD’e karşı savaşta "becerikli" olduğunu savunan Carter, aralarında taktik ilişki bulunduğunu belirtti. Örgütün ABD savaş uçaklarının bombalaması için hedef belirlediğini ifade eden Carter, "Biz de Kürt güçlerine karşılık veremesin diye IŞİD’in hareket özgürlüğünü ve kabiliyetini kısıtlıyoruz” dedi.

Bir diğer önemli nokta da PYD'nin oluşturduğu kantonlardı. Carter, YPG’nin IŞİD’in elinden bölge alıp kendi elinde tutabildiğini, daha sonra bu bölgelerde iyi bir yönetim kurduğunu savundu.

ABD Savunma Bakanı Carter Suriye'deki gelişmelerle ilgili, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde de önemli açıklamalar yaptı.

Tartışmaların yaşandığı oturumda, senatörlerin "Bağımsız bir Kürdistan fikrine katılıyor musunuz?" sorusuna Carter, "Türkler için, bağımsız ayrı bir devlet çok problematik olabilir" dedi.

Suriye'de uygulanması planlanan Eğit-Donat programı da sorulan Carter, eğitime sadece 60 muhalifin alındığını açıkladı. Kongre'deki oturum da tartışmalı geçti. Senatörler eğit donat programını "cılız ve çırpınmakta" sözleriyle niteledi.

ulusalkanal.com.tr

Kosova'da Türkçe kazandı Dünya ABD ve Japonya, ''Dev Düello''ya hazırlanıyor! Dünya Rusya'dan önemli hamle! Putin açıkladı! Dünya 'Bir kadın bir motor 10 ülke' Dünya