Hedef gösterilen TMMOB'den sert yanıt

Star ve Akit gazetelerinin "kaçak bina" haberleriyle hedef gösterdiği TMMOB iddialara yanıt verdi. AKP'nin mega projelere karşı açtığı davaları kazanan meslek örgütlerini yıpratmak istediğini söyleyen Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, "İskanlı ve ruhsatlı binamız değil, 3'ün köprü, 3'üncü havalimanı, kaçak saray kaçatır" dedi.

Abone ol

Hükümete yakın Star ve Akit gazeteleri TMMOB'a karşı karalama kampanyası başlattı. İki gazetede TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası'nın İstanbul Karaköy'deki Büyükkent Şube binasının kaçak olduğu iddia eden haberler yapıldı. Ankara Mimarlar Odası'nın Kaçak Saray ile igili eylemleri sonrasında Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hedef alındı.

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu ise iddialara böyle yanıt verdi. Muhçu, Beyoğlu Belediyesi'nin hazırladığı "kaçak tutunak" için AKP'nin talimat verdiğini, amacın TMMOB'u itibarsızlaştırmak olduğunu söyledi.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde düzenlenen basın açıklaması ile Beyoğlu Belediyesi'nin 30.06.2015 tarihli tutanağın kaynak gösterildiği haberlere tek tek yanıt verildi. Meslek Odalarının, komuoyu adına hukuki haklarını kullandıkları için suçlanamayacağının altı çizildi.

TMMOB'a göre mega projeler ve özellikle Kaçak Saray ile ilgili yürütülen mücadele AKP'de paniğe neden oldu. Açtığı davaları bir bir kazanan ve projeleri durduran TMMOB'un önünü kesmek için de karalama kampanyası başlatıldı.

Eyüp Muhçu, Beyoğlu Belediyesi'nin tutunağına itiraz ettiklerini, haberler ve haberi yapanlar hakkında da dava açtıklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

''Külliye külliyen kaçak'' Gündem Çinli turistler Kapadokya için yaptıkları ön başvuruları iptal ediyor Gündem Sağlık Bakanı'ndan ilk açıklama Gündem Milli dava Kıbrıs, AB kapısında peşkeş... Gündem