Merkez'in rezervi azaldı

Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiğini yayımladı. Rapora göre Merkez Bankasının toplam rezervi 127 milyar dolara geriledi.

Abone ol

Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiğini yayımladı. Rezervlerdeki yaklaık bir milyar liralık azaltma dikkat çekti.

Merkez Bankası'nın bir önceki hafta toplam rezervleri 128 milyar 606 milyon dolardan 127 milyar 718 milyon dolara geriledi.

Rezevlerdeki azalışı Ulusal Kanal'a değerlendiren ekonomist Mustafa Pamukoğlu en önemli nedenin dövizlerin ülkeden çıkışı olduğunu belirtti. Pamukoğlu, "Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinde geçen haftadan beri 3 milyar dolar bir azalış var. Bunun sebebi bu paraların bir yere gitmesi söz konusu. bu yer nere olabilir Şuanlık bunu bilmek zordur ama dışardan paranın gelmediği çok açıktır" dedi.

Merkez Bankası döviz rezervleri 2012 yılında 100 milyar 320 milyon dolar, 2013'de 112 milyar 3 milyon dolar ve 2014 yılı sonunda 106 milyar 315 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.

ulusalkanal.com.tr

Dolar'ın başı döndü! Ekonomi Ankara'da üniversite karıştı! Ekonomi Sağlık çalışanları bayram değil grev yapacak! Ekonomi Serbest bırakıldı! Ekonomi