Emek cephesinin hak mücadelesine destek

İstihdam paketindeki işçi haklarını budayacak maddelere karşı Türk-İş yarın 81 ilde basın toplantısı düzenleyecek. Meclis Genel Kurulu'na gelecek teklife karşı emek cephesi yalnız da değil. Vatan Partisi'nin yanı sıra Cumhuriyet Kadınları Derneği, Cumhuriyetçi Hekimler Birliği ve Türkiye Gençlik Birliği, işçinin hak mücadelesine omuz vereceğini duyurdu.

Abone ol

Türk-İş, işçi haklarını tırpanlama girişimine karşı yurt genelinde eş zamanlı basın açıklamaları yapacak. Türkiye'yi tehditlerin arttığı dönemde iç cepheyi bölecek uygulamalara karşı emek cephesi yalnız bırakılmayacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen yeni istihdam paketinin bu hafta Meclis Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyor. Paket esnek çalışmayı ve 25 yaş altındaki ile 50 yaş üstündekilere koşulsuz bir şekilde belirli süreli iş sözleşmesi getirecek. Bu gruptaki işçilerin kıdem tazmiantı kaldırılacak.

Ayrıca paket ile 25 yaşın altındaki ayda 10 günden az çalışanların sigorta primleri eksik yatacak. Kaçak işçi çalıştıran işverenlere af getirilmesi sağlanacak. Sendikalar duruma tepkili.

Türk-İş, esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma riskini ortaya çıkaracak maddelere karşı 81 ilde 27 Ekim Salı günü saat 11’de basın açıklaması yapacak. Türk-İş örgütleri salgın önlemlerine dikkat ederek bölge temsilcilikleri ve il temsilcilikleri önünde kitlesel olarak buluşacak.

İşçinin hak kaybının engellenmesi için kanun teklifinde bazı değişiklikler yapılmasını öneren Vatan Partisi ise Ak Parti ve MHP'li yetkililerle temaslar planlıyor.Temaslarda, kanun teklifi içinde kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, iş güvencesi ve işe iade davası haklarını kaybetmeyecek hükümler yer alması gerektiği anlatılacak.

Vatan Partisi'nin yanı sıra kadın ve gençlik örgütleri ile hekimlerden emek cephesine dayanışma mesajı geldi.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

İmalat sanayi büyüyor Ekonomi Emek cephesi istihdam paketine tepkili Ekonomi 500 milyarlık yapılandırma Ekonomi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi: Borçlar ve cezalar yapılandırılıyor Ekonomi