Sıcak para şoku

Operasyon şoku nedeniyle sarsılan piyasalara bir kötü haberde ABD Merkez Bankası Fed'den geldi. FED, aylık 85 milyar dolar olan tahvil alım programını 10 milyar dolar düşürdü. FED'in sıcak para musluklarını kısması Türkiye gibi ülkelerin para birimlerinde değer kaybı yaşanması riskini yükseltti.

Abone ol

Siyasi bir kriz sonrası oprerasyon şoklarını atlatmaya çalışan pşyasalara bir kötü haber de Amerikan Merkez Bankası'ndan geldi. Kısa adı FED olan Banka tahvil alımlarını azalttı. FED aylık aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım miktarını 10 milyar dolar azaltarak, 75 milyar dolara indirdi.

Bankadan yapılan açıklamada, "Veriler iyileşmeye devam ettiği takdirde tahvil alımları daha da azaltılacak" denildi.

Amerika'nın piyasalara aktardığı sıcak para miktarında azalış, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri olumsuz etkileyecek. Tahvil alımlarının azaltılması Türkiye açısından sıcak para bulmayı daha da zorlaştıracak. Bu durum Türk lirasının değer kaybedip doların tırmanmasını riskini güçlendiriyor.

ulusalkanal.com.tr

Kıdem Tazminatı düşecek mi? Ekonomi İşçilerden son uyarı Ekonomi Engelliler atama istedi Ekonomi Önce sınır terör örgütlerinden temizlensin! Ekonomi