Boydaklar, hakim karşısına çıkıyor

Boydaklar, 1 Kasım'da hakim karşısına çıkıyor. Kayseri’de Boydak Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Hacı Boydak, ve FETÖ’nün "Kayseri imamı" olduğu belirtilen Sıtkı Baş’ın da aralarında bulunduğu 23’ü tutuklu toplam 67 sanık, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Silahlı terör örgütü kurma ve yönetmekle suçlanıyor.

Abone ol

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca, aralarında tutuklu bulunan Boydak Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Hacı Boydak, Holding CEO’su Memduh Boydak, GESİAD Kayseri Şube Başkanı Hamdi Kınaş, ÖSYM eski Başkanı Ali Demir, KTO Meclisi eski Başkanı Mehmet Filiz, Kimse Yok Mu Derneği’nin başkanları Abdurrahman Haskaraman ve Hacı Osman Büyükata ile FETÖ’nün "il imamı" Sıtkı Baş’ın da bulunduğu 67 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava 1 Kasım’da başlayacak, 67 sanık yargılanacak.

İddianamede bu kişiler hakkındaki suçlamalar arasında ise, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Resmi belgede sahtecilik", "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "Silahlı terör örgütüne üye olma", gibi suçlar yer alıyor.

İddianamede suç tarihi, tüm şüpheliler için 15 Temmuz ve öncesi olarak ifade edildi.

Davada adı geçenlerden 44 sanık tutuksuz olarak yargılanacak.

ulusalkanal.com.tr

AKP, CHP ve MHP kapatma konusunda uzlaştı Gündem Erdoğan'dan Obama açıklaması: Bir şeyler yapmak istiyor Gündem Konya'da jandarmadan suikast tipi kalem tabanca operasyonu Gündem Numan Kurtulmuş: ABD'nin darbe ile bağlantısı olduğunu düşünmüyoruz Gündem