Deniz salyasına uzmanından çözüm önerisi

Deniz salyası ile ilgili bilim insanları çalışmalarını sürdürüyor. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Lokman Hakan Tecer, müsilaj sorununun "reaktif oksijen" ile çözülebileceğini söyledi. Devam eden çalışmalar ile ilgili de güzel haberler verdi.

Abone ol

Marmara Denizi’ni rehin alan deniz salyalarına karşı devam eden mücadele ile ilgili bilim insanlarından çözüm önerileri geldi.

Tekirdağ Namık Kemal ÜniversitesiÇorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Lokman Hakan Tecer, deniz salyası ile ilgili laboratuvarda devam eden çalışmalarını anlattı.

Profesör Doktor Tecer, soğuk atmosferik plazma ile üretilen reaktif oksijenin deniz suyuna enjekte edilmesiyle sorunun çözüleceğini tespit ettiklerini belirtti.

Müsilaj, deniz canlılarının da hayatını oldukça tehlikeye sokuyor. Profesör Doktor Lokman Hakan Tecer, müsilajın deniz içerisindeki oksijenin düşmesine sebep olduğunu vurguladı.

Laboratuvar koşullarında sınırla miktarla yapılan bu uygulama Marmara Denizi'nde de uygulanabilecek. Fakat uygulama yöntemleri ile ilgili çalışmalar ise halen devam ediyor…

İllere göre her 100 bin kişide görülen vaka sayıları açıklandı Gündem ''Yerli ve Milli Çeşitleri Yaygınlaştırma Projesi'' kapsamında kadın çiftçilere 250 bin domates fidesi dağıtıldı Gündem Marmara Denizi'nde deniz salyası temizleme seferberliği başladı Gündem "Bosna Kasabı" davasında karar Gündem