İş kazasında rekor tazminat

İş kazası sonucu engelli kalan işçiye rekor bir tazminat verildi. Kocaeli'de inşaattan düşerek felç kalan işçi Şaban Öztürk verdiği hukuk mücadelesini kazandı, çalıştığı şirketten tam 1 milyon 650 bin TL tazminat aldı.

Abone ol

Çalıştığı inşaatın 7. katından düştü, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Ama yılmadı, uzun süren hukuk mücadelesini kazandı. Şirkete, rekor bir tazminat ödetti.

İşçi Şaban Öztürk Kocaeli Gölcük'teki UM Deniz Tersanesi inşaatında çalışıyordu. Talihsiz kazayı 13 Mayıs 2006 tarihinde geçirdi. O zaman daha 26 yaşındaydı. Şantiyeye beton getiren firmanın beton pompası patlayınca inşattın 7. katından aşağı düştü.

İşçi, o kazadan sonra felç kaldı. Birçok ameliyat geçirdi. Belden aşağısı tutmadığı için tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

Şaban Öztürk, kazaya neden olan Nuh Beton firmasına hem maddi hem de manevi tazminat davası açtı. Mahkeme 825 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. İşçi yeniden dava açarak tazminatın faizini de aldı. Şirket, kazası sonucu engelli kalan işçiye 1 milyon 650 bin TL tazminat ödedi.

Geçirdiği iş kazası sonucu hayatı kararan Şaban Öztürk işverenleri uyardı.

ulusalkanal.com.tr

Emeklilik bekleyenlere müjdeli haber! Ekonomi 18 madencinin yakınlarına kömür yardımı! Ekonomi Direksiyon başında epilepsi nöbeti geçirdi Ekonomi 9 ayın zirvesinde Ekonomi