Irak ve Suriye tezkeresi Meclis'e sunuldu

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Barzani'nin bölünme referandumu kararı ile ilgili olarak Tükiye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği belirtilen tezkerede "Diğer taraftan, Irak'ta PKK ve IŞİD unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır"denildi. Tezkere yarın Meclis'te oylanacak.

Abone ol

Barzani'nin bölünme referandumu öncesi Türkiye'den peş peşe adımlar geliyor. Bugün MGK ve Bakanlar Kurulu toplantıları yapılacak Meclis olağanüstü toplantıya çağrıldı ve yarın Irak ile Suriye tezkereleri görüşülecek. Tezkere Başbakan Binali Yıldırım imazasıyla Meclis'e sunuldu.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım yarın TBMM'de görüşülecek kezkereye ilişkin yaptığı açıklamada "Gelen tezkere, Türkiye'nin güney kara hudutları ötesinde ve mücavirinde olabilecek her türlü ülkemiz aleyhine, ülkemiz milli güvenliğini tehdit edecek gelişmelere karşı müdahale hakkını veriyor. Asker gönderme hakkını veriyor" dedi.

CHP 'EVET' DİYECEK

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Tavrımız geçen yılki gibi olacak" dedi.

ulusal.com.tr

Trabzon'da nükleer sanayide kullanılan sezyum ele geçirildi Gündem CHP'den Irak tezkeresi açıklaması Gündem Mustafa Kaya yazdı: Barzani’nin kilidini çözecek adım: Referandumu getiren ortaklığın perde arkası… Gündem Doğu Perinçek: İran, Irak ve Suriye ile eylem birliği zorunlu Gündem