AKP'li başkanın ilk işi ADD'yi atmak oldu

Abone ol

İzmir'in Menderes ilçesinde Mart ayında yapılan yerel seçimlerde AKP'ye geçen belediyenin ilk işi, 1997 yılından bu yana belediye binasında faaliyet gösteren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Özdere Şubesi'ne tahliye davası açmak oldu. Dava sonucunu dahi beklemeden binayı boşaltan AKP'li Belediye Başkanı Bülent Soylu, Eylül ayındaki yapılan Belediye Meclisi toplantısında konuyla ilgili şöyle konuştu: "Kıvırmadan söyleyeyim, bu ADD'liler yaptıkları eylemlerde benim temsil ettiğim partiye (AKP) ağza alınmayacak laflar ediyor. Ben bir partinin belediye başkanıyım. Şimdi sen benim temsil ettiğim partiye küfür ediyorsan, benim yerimde olamazsın. Sebebi bu, siyasidir tavrım ve bu sebeple çıkarmak istiyorum.”

YASADIŞI TAHLİYEYE PROTESTO

Daha tahliye davası sonuçlanmadan belediye zabıtası ve işçileri 25 Kasım günü ADD Özdere Şubesi'ne gönderen Belediye Başkanı, Şube'nin derhal boşaltılmasını istedi. ADD şube yönetileri ve üyeleri, desteğe gelen diğer ADD şubelerinden yurttaşlarla birlikte yasadışı tahliyeyi protesto ettiler.

ADD Özdere Şube Başkanı Sami Gürler, 1997 yılından bu yana 6570 sayılı yasa ile yaptıkları kontratlara uygun olarak belediye binalarında çalışmalarını sürdüklerini söyledi. Gürler: "Bunlar Atatürk sözcüğüne tahammülü olmayan insanlar. AKP'li belediye başkanı, Menderes'te bizimle birlikte yaşamak istemiyormuş. Biz başka bir yerde şubemizi yine açacağız ve hukuki süreci sürdüreceğiz. Bakalım o zaman ne yapacak? Bu darbe bizi biledi, hırslandırdı ve daha çok kenetlendik Atatürkçüler olarak. Hiç kimse Türk Milleti'nden umut kesmesin. Çünkü biz; Çanakkale gibi devler ülkesinde, devler savaşını kazanmış bir ulusun çocuklarıyız" dedi.

Aydınlık

İşte özrün sonu! Gündem İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, Aydınlık gazetesine konuştu Gündem Bozdağ yayın yasağını savundu Gündem Evde sır ölüm! Gündem