Açılıma ortak olma arayışı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Anayasa ve açılım konusunda hükümete sıcak mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşılan 60 maddenin yanı sıra, bütünü için de çalışma yapılabileceğini söyledi. Açılım sürecine dahil olmak istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bunun yolu, AKP yasa getirir, destekleriz veya karşı çıkarız" dedi.

Abone ol

"Dersimli Kemal'im ben" çıkışının ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, peş peşe açılım mesajları veriyor.

Kılıçdaroğlu Milliyet Gazetesi'ne konuştu, AKP ve PKK'nın yürttüğü açılım sürecine ortak olmak istediklerini açıkladı.

"Madem yeni bir dönem başladı, başladıysa görelim bakalım yeni dönemi. Nedir bu çözüm süreci? (...) Anamuhalefet sürecin içinde nasıl olacak? Sürecin içinde olmamızın yolu şudur. Ak Parti yasa tasarısı getirir, destek veririz ya da karşı çıkarız. Bize getirirlerse önerilerimiz olabilir. Sonuçta kendi ülkemizde birlik, huzur olmasını istiyoruz. Bu çatışmalar biterse siyaset sağlıklı bir zemine oturmuş olacak. Toplum daha fazla kaynaşmış olacak, farklı bir Türkiye çıkacak"

Kılıçdaroğlu, ana dilde eğitim ile ilgili de sıcak mesajlar verdi.

Bir diğer konu da yeni anayasa konusuydu. Kılıçdaroğlu, açık çek politikasını sürdürdü.

"Dönem açılsın, bir uzlaşma komisyonu kurulur yine, bakılır, üzerinde çalışılır ve sonuçlandırılır. Bütünü için de yapılabilir. (...) Yine oturur karar verilirse, 60 maddede uzlaştık, kabul edelim"

CHP Lideri, HDP ile ittifak iddialarına da yanıt verdi, kapıyı kapatmadı, "Bugünden bir ittifak sözü vermek doğru değil" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Soykırım Yalanı Kararı TBMM gündeminde Gündem Davutoğlu'ndan Suriyeliler ile ilgili açıklama Gündem Meteorolojiden 'kuvvetli' uyarı! Gündem Gökçek, Atatürk'ü çıkarttı! Gündem