Türkiye'den Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne tepki

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Akdeniz'deki hidrokarbon faaliyetleri tansiyonu yükseltti. TGC Gökçeada fırkateynini bölgeye gönderen Türkiye, faaliyetleri yakın takibe aldı. Dışişleri Bakanlığı, gereken karşılığın verileceğini açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz’de tek taraflı olarak sürdürdüğü hidrokarbon faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, "gereken karşılığın verileceğini" duyurdu.

TGC Gökçeada fırkateynini bölgeye gönderen Türk Silahlı Kuvvetleri Rum tarafındaın faaliyetlerinin izlemeye alındığını açıklamıştı.

Bir açıklama da Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Açıklamada "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Ada'nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türkleri'nin doğal kaynaklar üzerindeki asli haklarını gözardı ederek, Doğu Akdeniz'de tek taraflı olarak sürdürdüğü hidrokarbon faaliyetleri yakından takip edilmektedir" denildi.

Türkiye'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin "sorumsuz" adımlarına karşı gerekli uyarıları en başından bu yana yaptığını belirten bakanlık, müzakere masasının dağılmasından da Rum tarafını sorumlu tuttu.

Türkiye gerek kendi kıta sahanlığındaki hak ve menfaatlerini korumakta, gerek Kıbrıs Türk tarafına desteğini sürdürmekte kararlıdır. Bu çerçevede, Rum tarafının Kıbrıs Türkleri'nin Ada'nın etrafındaki doğal kaynaklar üzerindeki meşru haklarını görmezden gelerek yürüttüğü tek taraflı faaliyetlerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile eşgüdüm içerisinde gereken karşılık verilecektir.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek gençlerle buluştu Gündem Tunceli'de çatışma: 2 asker yaralı Gündem FETÖ'den aranan zanlılar Yunan adasına kaçmaya çalışırken yakalandı Gündem Çavuşoğlu'ndan ABD'ye FETÖ uyarısı Gündem