ABD Savunma Bakanı'ndan İncirlik'e 'moral' ziyareti

Obama'nın koalisyon ülkelerinden daha fazla katkı istemekle görevlendirdiği ABD Savunma Bakanı Ashton Carter İncirlik Üssü'ne geldi. Türkiye'den "daha fazlasını yapmalarını istiyoruz” diyen Carter, bunun Türk güçlerinin "uygun şekilde karada ve havada" kendilerine destek vermesini de içerdiğini belirtti.

Abone ol

ABD Savunma Bakanı Carter Adana'daki İncirlik Üssü'ndeydi. Carter'in gündeminde IŞİD'e karşı yapılan operasyonlara koalisyon ülkelerinin daha fazla katkı sunması vardı.

İncirlik'te görev yapan Ameikan, Alman ve İspanyol askerlere hitap eden ABD'li bakan, IŞİD'le mücadelede daha fazlasını yapmaya baktıklarını, diğer ülkelerden de bunu beklediklerini söyledi.

Carter, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarını eleştirdi. ABD Savunma Bakanı, Moskova için "IŞİD'le savaşmaya geliyoruz dediler fakat bunun yerine muhalifleri vurdular. Profesyonel davranmıyorlar. Bu değişmeli" ifadelerini kullandı.

IŞİD ile mücadelede, “Türkiye’nin oynayacağı rol büyük” diyen Carter, Türkiye'den daha fazlasını istediklerini vurguladı. Taleplerin Türk güçlerinin "uygun şekilde karada ve havada" Amerika'ya destek vermesini de içerdiğini belirten Carter, "Verecekleri en önemli katkı, coğrafyaları gereği sınırlarını kontrol etmeleri" dedi.

Carter, gazetecilerle yapılması planlanan görüşmesini ise iptal etti ve üsten ayrılmak üzere uçağa geçti. Güvenlik gerekçesiyle Carter'ın bir sonraki durağının hangi ülke olduğu açıklanmadı.

Amerika Başkanı Obama, Pentagon'daki konuşmasında Koalisyon ülkelerinin IŞİD ile mücadelesine daha fazla katkı sunması istediğini Carter ile ileteceğini belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu Gündem Rus savaş gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti Gündem Kuva-yi Milliyeci Mustafa Necati’nin Gelini! Gündem Aziz Sancar: Milletimin bana kıymet verdiğini öğrendim, bana çok gurur verdi Gündem